Zanimljivosti

Ovo će nekoga skupo koštati: Voz udario u šleper pun luksuznih automobila

Zastrašujuće fotografije sa lica mjesta odmah nas asociraju na film Posljednja ekskurzija…

Ipak, koliko god strašne bile, dobra vijest je da niko nije nastradao niti je iko ozbljino povrijeđen u ovom incidentu, osim Ferrari SF90 Stradale i nekoliko drugih egzotičnih automobila.

Nesreća o kojoj govorimo odigrala se u Hjustonu, u Teksasu, kada se šleper koji je prevozio nekoliko skupocjenih automobila zaglavio na pružnom prelazu, da bi ga nedugo potom direktno udario voz.

Prema izvještajima, šleper je imao problema sa prelaskom pruge, dok mašinovođa koji je upravljao vozom nikako nije mogao zaustaviti kompoziciju na vrijeme kako bi se izbjegao sudar. Šleper je udaren po sredini, što ga je odbacilo dvadeset metara od mjesta sudara. Sudeći po fotografijama, prikolica šlepera je pretrpjela najveće posljedice od udara, dok je njen sadržaj generalno dobro prošao, prenosi Lux life.

Lista vozila koja su se unutra nalazila je nepoznata, ali na fotografijama možemo vidjeti Ferrari SF90 Stradale, žuti 488 Spyder i klasični Porsche sa Targa krovom. Porsche i 488 nisu pretrpjeli nikakvu veću štetu, ali je tamno obojeni SF90 Stradale ipak malo nastradao. Nije istovaren iz prikolice, pa nije jasno koji je stepen oštećenja.

Kako kažu očevici, SF90 je uništen, kao i Bentley, koji su se nalazili u središnjem dijelu prikolice gdje je voz prvobitno udario. Prema navodima, vozač šlepera je nov u gradu i nije znao da je pružni prelaz koji je odabrao previše uzak za njegovu prikolicu, ali će tu lekciju po svemu sudeći skupo platiti.

Send this to a friend