Zanimljivosti

Ovo su najluđi i najbizarniji hirovi bogataša

Kada imate sve, normalne stvari postaju dosadne – barem tako pokazuju primjeri bogataša kojima su dosadile garaže pune Lamborginija, Ferarija, Bugatija i drugih skupocjenih automobila. Ali kako dalje? Tu nastupaju bizarne želje, za koje nije bitno koliko koštaju, važno je samo da ih novac može kupiti.

1. Majica od čistog zlata

Imate skup nakit, fino odijelo i dobar parfem? To nije baš ništa u poređenju s Indijcem koji je poželio da nosi majicu izrađenu od samog zlata. Data Pudž bio je vlasnik jednog od najskupljih odjevnih predmeta na svijetu nakon što je 2013. naručio košulje koje nisu bile izrađene od pamuka sa zlatnim nitima, već od samog zlata. Zbog toga je majica/košulja težila gotovo 3 kilograma, a izrađivao ju je čitav tim zlatara pune dvije nedjelje – 15 sati na dan. Naravno, autfit nije potpun ako nije uparen s modnim dodacima, pa je košulja došla s pripadajućim rukavicama i prstenom.

“Znam da nisam najzgodniji muškarac na svijetu, ali koja žena može da odoli muškarcu sa zlatom na sebi?”, rekao je Pudž. Ali, po onoj staroj da “puno novca donosi još više problema”, Pudžova zlatna majica postala je velika meta. Naime, 2016. on je nesrećno skončao pošto ga je 12 muškaraca nasmrt pretuklo. Razlog? Razmirice oko novca i dugovanja.

2. Stjui Grifin dijamantska ogrlica

U mladosti ljudi često ne donose baš najpametnije odluke. Ali, većina tinejdžera nema puno prilika da griješi s novcem, baš zato što ga nisu zaradili. Džastin Biber nije imao tih problema, pa je sebi već sa 17 godina mogao da priušti šta god poželi, a to je 2011. bio komad nakita koji je predstavljao lika iz animirane serije “Family Guy”. Izrađena od 14-karatnog zlata s 12-karatnim dijamantima i rubinima, taj komad nakita daleko je od sofisticiranog i pametnog ulaganja. Džastin je nosio svega nekoliko puta, a teško je zamisliti da postoji neko dovoljno lud da je kupi.

3. Zub Džona Lenona

Prikupljanje memorabilija povezanih sa slavnim osobama nije ništa novo ni neobično, ali to se obično ne odnosi na djelove njihovih tijela. Ali, to nije spriječilo kanadskog zubara Majkla Zuka da 2011. kupi zub Džona Lenona na aukciji. Kutnjak vrijedan 31.200 dolara prodavala je spremačica pokojnog pjevača, koji joj je dao pjevač nakon odlaska kod zubara i vađenja 1960-ih. Zukov razlog za kupovinu zuba? On naime želi da klonira Lenona, a misli da bi to u budućnosti mogao iz njegovog zuba.

4. Dijamantska Hermes Birkin torba

Birkin torbe su same po sebi statusni simbol, a jedna košta od 7.000 dolara po komadu pa nadalje. Ali, primjerak prodat na aukciji u Hong Kongu zaista rijetko ko može da priušti. Riječ je o slavnoj Hermesovoj “Birkinici”, torbi izrađenoj od kože rijetkog krokodila, 10-karatnim dijamantima i kopči od bijelog zlata. Aukcija je organizovana povodom 30-e godišnjice prodajnog predstavništva Kristis u Hong Kongu, a s cijenom od 270.000 eura ponuđenom za nju službeno je postala najskuplja torba na svijetu.

“Torba je vlasništvo privatnog kolekcionara, ali on želi da ostane anoniman”, rekao je potpredsjednik aukcijske kuće, Metju Rubinger.

5. Vremenska stanica

Ako imate taj novac, to može biti najbolji poklon za starijeg rođaka opsjednutog pitanjem “kakvo će biti vrijeme”. Nakon što je Britanac Alan Rauli osvojio džekpot na lotou u iznosu od 1.9 miliona funti, on je odlučio da dio tog novca potroši na kupovinu vremenske stanice. Za taj podvig je potrošio 20 hiljada funti, ali je barem mogao da da otkaz onom ko bi mu rekao da će biti sunčano, a padala je kiša.

6. Monopol s pravim novcem

Nije ništa novo u tome da bogataši kupuju ogromne nekretnine, pa i čitava ostrva, ali zašto ne kupiti cio grad na eBayu? Kalifornijski Bridžvil je bio višekratno prodavan i kupovan u stvarnoj životnoj igri Monopola. Taj planinski grad sjeverno od San Franciska prodat je za 1,78 milona dolara, što i nije tako velika cijena za grad. Posljednji ga je kupio 25-godišnji menadžer iz zabavne industrije, koji je nedugo potom izvršio samoubistvo.

7. Ručak s Vorenom Bafetom

Običan ručak u fast fud restoranu vas može koštati najviše 20-ak dolara, ali ako ste bogataš koji želi na svom ručku posebnog gosta, to bi moglo da vas košta znatno više. Milijarder Voren Bafet na aukciji svake godine prodaje svoje društvo za ručak, a prihod odlazi u humanitarne svrhe. Prošle godine anonimni bogataš je za taj ručak platio 3,46 miliona dolara. Forčun magazin koji organizuje ručak nije otkrio da li je kupac koji je jeo prvoklasne odreske s Bafetom i njegovim prijateljima muškarac ili žena, ali ono što znamo je da je to svakako najskuplji ručak na svijetu.

Send this to a friend