Zanimljivosti

Pametnije od Ajnštajna: Sestre među najinteligentnijim ljudima na svijetu

Dvije sestre postaće najmlađe bliznakinje koje su se pridružile organizaciji za visokointeligentne osobe Mensa. Niška i Najsa Upadja (11) iz Rikmansvorta, Velika Britanija, imaju koeficijent inteligencije 162, što ih stavlja u red jedan odsto najinteligentnijih ljudi u svijetu.

https://www.youtube.com/watch?v=Lgykc0SEHQ8

One su se testirale prošle nedjelje u Londonu, nakon što je njihov otac Varun ugledao članak o tome. Niška i Najsa, koja je jedan minut starija od svoje sestre, proglašene su za djecu genije.

Da bi neko postao kvalifikovan da ga proglase genijem, mora postići rezultat od najmanje 140 poena na testu, a Niška i Najsa su sa svojim rezultatom od 162 potukle procijenjene rezultate genija fizike Stivena Hokinga i Alberta Ajnštajna za dva boda.

“Bili smo veoma šokirani kad su stigli rezultati, ja prosto ne mogu da vjerujem. To nije kao ispit u školi gdje možete prepravljati, traže od vas stvari poput verbalnog rezonovanja i odgovaranja na jezičke probleme, na primjer da izaberete antonime”, kaže Niška za “San”.

Dvije sestre su već najbolje u svom razredu u osnovnoj školi “Litl grin junior”. Ponosni otac Varun (40) kaže da su uvijek bile pametne. Takođe je nevjerovatno to što su dobile isti rezultat na testu Mense.

Uglavnom se dobro slažu, ali se umiju i posvađati. Bliznakinje već vide sebe u advokatskoj profesiji, a za to ih je inspirisala uloga Megan Markl u seriji “Suits”.

“Pokušavamo da saznamo ima li drugih blizanaca ovako mladih koji su postigli vrhunski rezultat i ne možemo ih naći, pa mislimo da su one jedine”, rekao je Varun.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tuzi
Gost
Tuzi

Koliko pametnijih od Anjstajna, kakve gluposti. Mislim pamet se stice a ne nasledjuje, a Anstajn je jedan u 1000 godina, inace ne bi se uporedile sa njim no samnom 🙂

NHM
Gost
NHM

Zar nije minimum 148 po Katelovoj skali, odnosno 130 po Vekslerovoj skali? Ovo za 140 prvi put čujem.

Send this to a friend