Zanimljivosti sreća i radost

Pas lutao 97 dana da bi se vratio svojoj prvoj vlasnici

She’s home!!!Update on Zelda, my lost dog. I think that Zelda has managed to make her way from Chanhassen to Saint Paul. Over the past two weeks, there have been sightings of Zelda in Saint Paul. There is a feeding station in Merriam Park, with a trail cam on it. Zelda has been seen most often in Merriam Park and Mac-Groveland neighborhoods. If any of you know people who live in those areas, please reach out to them and ask them to keep an eye out. If you live in there, please watch for her. We don’t want to scare Zelda out of the area because we are hoping to trap her there, so don’t approach or call to her...just call me. Seriously, night or day...I will be out to find my girl. It’s been three months of searching, I’m ready to have her home and safe. 612-275-2974. She’s so close to home!

Gepostet von Seneca Krueger am Dienstag, 12. Mai 2020

Seneka Kruger iz Minesote posvetila je svoj život spašavanju životinja. Pružila je siguran dom za više od 30 pasa, a mnogima od njih je našla porodice u kojima su psi nastavili srećno da žive.

Međutim, prije nekoliko mjeseci, u njen život je ušla Zelda, kujica koja je toliko zavoljela Seneku da je pobjegla od svoje nove porodice da bi joj se poslije tri mjeseca lutanja vratila.

“Zelda je bila poseban slučaj. Bila je veoma depresivna i anksiozna. S vremenom je počela da se opušta i nakon dva mjeseca je mahala repom i igrala se sa mnom i drugim psima”, rekla je Seneka za The Dodo.

Kada je pomislila da se Zelda dovoljno oporavila, donijela je odluku da joj pronađe novi dom, jer je u svom već imala dovoljno pasa. Kada se rastajala od Zelde znala je da će joj biti teško, ali nije vjerovala da će baš plakati cijelim putem dok je psa vozila njenim novim vlasnicima.

Seneka kaže da se udomljavanjem pasa bavi već 12 godina, ali da se nikad kao tad nije osjećala kao da daje svog psa.

Nije samo Seneki bilo teško. I sama Zelda je bila veoma tužna. Toliko da je, nakon samo deset dana života u novoj porodici, odlučila da pobjegne od kuće i potraži put natrag do žene koja ju je ponovo naučila da se raduje.

Zelda nije odustajala od toga da se vrati Seneki iako je napolju bilo veoma hladno i iako danima vjerovatno nije uspijevala da pronađe ništa da jede. Novi vlasnici su Seneki javili da je Zelda pobjegla, a kada je čula da je viđena negdje na pola puta između njene i kuće novih udomitelja shvatila je da kuja zapravo pokušava da joj se vrati.

Nakon 97 dana lutanja i potrage, Zelda je pronađena sredinom maja i vraćena Seneki. Iako je bila veoma izgladnjela i iako nije ličila na sebe, skeniranjem čipa potvrđeno je da je zaista u pitanju Zelda.

“To je bilo čudo! Rasplakala sam se od sreće i izvinjavala sam joj se što je nisam odmah prepoznala”, rekla je Seneka, koja je na kraju prelomila i odlučila da Zeldu zadrži zauvijek.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Rajko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rajko
Gost
Rajko

Životinje. Čista esencija ljubavi.

Send this to a friend