Zanimljivosti

Pljačkaši iskopali tunel ispod banke pa se zaglavili, u pomoć zvali policiju

Banda pljačkaša banaka bila je primorana da pozove u pomoć rimsku policiju da ih izvuče iz tunela koji su sami iskopali, ali se urušio za vrijeme pljačke koju su očigledno loše isplanirali, objavili su italijanski mediji.

Članovi spasilačke službe izvukli su u četvrtak veče oko 20 sati jednog povrijeđenog čovjeka iz urušenog tunela te su ga prevezli u bolnicu, a policija je u međuvremenu privela trojicu njegovih saučesnika u pljački. Pretpostavlja se da je poziv za pomoć poslao jedan od pljačkaša.

Članovi bande, dvojica Rimljana i dvojica Napolitanaca, iskoristili su dugi vikend usred Ferragosta, kada je većina italijanskih kompanija zatvorena da provale u banku i u obližnje kompanije.

Ali plan im se izjalovio jer su loše iskopali tunel do banke koji se urušio pa su u pomoć bili primorani da pozovu – policiju.

“Upomoć, molim vas, dođite i oslobodite me”, poziv je koji je spasilačkoj službi uputio muškarac nakon što se urušio tunel koji je iskopao zajedno sa svojim kolegama.

Članovi spasilačke službe, među kojima su i stručnjaci obučeni za pomoć ugroženima nakon zemljotresa, morali su iskopati drugi, paralelni tunel da bi pomogli.

 

Send this to a friend