Zanimljivosti

Ponudila beskućniku besplatno šišanje, pa se kasnije udala za njega

Luz Jesenija Džeronimo Cerna iz Novog San Huana u Meksiku upoznala je Huana Mendosu Alvizara ispred prodavnice u kojoj je prao automobile 2009. godine.

 

@makeup_by_lakiza no cabe duda que el que busca encuentra yo encontré la otra mitad que me hacía falta con el #malandro #oxxotiktok #viral #parati #foryou #fyp ♬ Dia de Enero – Shakira

Porazgovarala je sa beskućnikom koji je u to vrijeme živio u nehumanim uslovima i upitala ga da li bi joj dozvolio da ga ona dotjera i sredi.

Tako je počelo prije 12 godina, a danas su Luz i Huan u srećnom braku i imaju troje djece. Njihova ljubavna priča postala je viralna na TikToku, prenosi “Mirror”.

U klipu o ovoj filmskoj ljubavi prikazane su fotografije koje dokumentuju uslove u kojima je Huan živio dok je bio na ulici. Prikazana je Huanova slika iz tog vremena i koliko je bio zapušten dok nije imao krov nad glavom.

Potom se pojavljuju i prve fotografije na kojima se vidi kako ga buduća supruga transformiše, pomažući mu da se ošiša i da izgleda čisto i svježe.

Na snimku se vide i Luz, Huan i njihovo troje djece Larisa, Kimberli i Zazil sa parom koji se vjenčao 2011.

Luz, koja danas ima 30 godina, kaže da je istog momenta kada je vidjela Huana (31) znala da će njih dvoje imati zajedničku budućnost i da joj je bilo jasno da će on biti njen muž. Zaljubila se ne samo u Huana, već prije svega u način na koji se on ophodio i brinuo o drugim ljudima, uprkos tome što je živio u izuzetno lošim uslovima.

“Bila je to ljubav na prvi pogled”, otkriva Luz.

“Prvo što sam vidjela bio je njegov način ophođenja prema ljudima. Kad sam ga ošišala bila sam pomalo iznenađena, izgledalo je odlično. Naš odnos je bio dobar od početka i bio je ono što sam tražila. Nema sumnje da onaj ko traži taj i nalazi, a ja sam kod njega pronašla drugu polovinu koja mi je bila potrebna”, dodala je.

Huan danas radi kao zidar, a u slobodno vrijeme popravlja mobilne telefone. Osim što je u braku i ima djecu, i lokacija na kojoj je ranije živio je značajno drugačija od one gdje živi sad. Njegove okolnosti su se dramatično promijenile za ovih 13 godina; on sada ima ženu i porodicu i sposoban je da radi i zarađuje za život da bi izdržavao svoje potomstvo.

Na TikToku njihova priča je za nekoliko dana pregledana 4,7 miliona puta i prikupila je 331.000 lajkova.

Send this to a friend