Zanimljivosti

Poslastičaru dojadili influenseri: Nema ništa džabe, sladoled plaćate skuplje

Mnogi influenseri traže besplatne proizvode ili usluge u zamjenu za njihov “uticaj” na društvenim mrežama, a poplavom sve većih broja takvih osoba i sve većih zahtjeva za nečim besplatnim, kod mnogih raste i odbojnost prema takvim osobama.

Tako je ogorčeni vlasnik poznatog kamiona u kojem prodaje sladoled Džo Niči odlučio je da stane na kraj influenserima koji traže besplatan sladoled u zamjenu za promociju na Instagramu.

Influenseri su mu se, kako kaže, “popeli na vrh glave” pa je Niči odlučio da napravi potez koji je postao pravi viralni hit na Redditu – postavio je znak u svom kamionu na kojem piše kako “influenseri plaćaju dvostruku cijenu”.

Iskoristio je ovaj put i on moć društvenih mreža i svojih profila te je na njima objavio fotografiju s tim natpisom.

Uskoro je njegova objava postala pravi hit.

“Sada je i zvanično. Zaista nas nije briga jesi li influenser i koliko imaš pratioca na svojim profilima. Nikada ti nećemo dati besplatan sladoled u zamjenu za objavu posta na Instagramu. Riječ je o sladoledu čija je cijena samo četiri dolara. Dobro, za vas je od sada osam. #InfluencersAreGross”, napisao je on.

Čini se da je kap koja je prelila čašu bio prošlonedjeljni zahtev da opskrbi sladoledom oko 300 zvaničnika na jednom događaju u zamjenu za objavu na društvenim mrežama i “promociju”.

Niči je osnovao firmu CVT sa svojom suprugom 2012. godine, a razumije i ironiju toga da je zbog svog postupka postao hit upravo na tim društvenim mrežama od kojih mu se diže kosa na glavi.

“Srećan sam što je moja objava postala viralni hit i znam da je riječ o potpunoj ironiji u cijeloj ovoj priči”, kazao je on.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
AHAHAHAHA!delbojMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AHAHAHAHA!
Gost
AHAHAHAHA!

Prevod za influenseri: džabaši!

delboj
Gost
delboj

Aha, sladoled je samo 4 eura… I to je ovo vjerovatno najjeftiniji kod ovih kamiondzija, kao kod nas kod cice na tocenje. Za nauk koliko je dobro vanjka ako nemas obezbijedjen dobar posao.

Marko
Gost
Marko

Svaka cast, tako treba! Nema ljeba bez motike!

Send this to a friend