Zanimljivosti

Postala je mama prije tri mjeseca, sad plače na sav glas: Nedostaje mi moja sloboda

Amerikaka Ejmi Lejvis je novopečena mama, a nedavno je podijelila video na TikToku u kome je otvoreno priznala da se teško privikava na ovu ulogu i da su određeni dani nepodnošljivi.

@emmielavis I didn’t want to post this but I think a lot of mama’s can relate. #mumtokuk #babytoks #newmama #thisismylifenow #mumguilt ♬ original sound – Emmie Lavis


Iako rijetko ko govori o ovom iskustvu, odnosno adaptiranju na majčinstvo, Ejmi je riješila da pokaže svim mamama koje se loše osjećaju da nisu usamljene u toj emociji.

U dirljivom snimku koji je pogledalo preko pet miliona ljudi ona se rasplakala dok priznaje da joj nedostaje sloboda koju je imala dok nije rodila dijete.

“Nisam htjela ovo da objavim, ali evo… Ovo je samo jedan od onih dana. Bukvalno samo želim da se istuširam, pogledajte u kakvom sam stanju. Osjećam krivicu jer ona nije kriva za ovo, ali meni nedostaje moja sloboda”, žali se ova mama dok drži tromesječnu ćerkicu Izabelu.

“Nedostaje mi mogućnost da uradim nešto krajnje jednostavno za samu sebe kao što je recimo tuširanje. Već je 17 sati, a ja se nisam istuširala”, kaže Ejmi.

Ona svakodnevno dijeli snimke na kojima iskreno i bez uljepšavanja pokazuje kako majčinstvo izgleda u prvim nedjeljama i mjesecima bebe, te pomaže drugim mamama da se snađu u ovoj ulozi, te da razumiju da se greške i promjene raspoloženja sasvim uobičajene u ovom osjetljivom periodu, prenosi Žena Blic.

Send this to a friend