Zanimljivosti rođen je u siromašnoj kasti u Indiji

Prešao biciklom od Indije do Švedske da bi bio sa ženom koju voli

U Indiji roditelji imaju običaj da po rođenju djeteta pozovu astrologa da im kaže kakva sudbina očekuje dijete. Njegovim roditeljima rečeno je da će im sin oženiti bogatu ženu koja živi daleko.

Pradiumna Kumar Mahanandia rođen je u siromašnoj kasti u Indiji, a kad je upoznao mladu Šveđanku, odmah se zaljubio u nju i nije nije mu bilo teško da zbog nje biciklom pređe čak 3,600 kilometara.

On je odrastao u udaljenom selu u Indiji koje je inspirisalo Radjarda Kiplinga da napiše roman „Knjiga o džungli“ i nije imao šanse da pobjegne od diskriminacije i siromaštva. Ipak sudbina je htjela da upozna bogatu Šveđanku zbog koje je krenuo na epsko putovanje, a tako je i ispunio proročanstvo koje mu je dodijeljeno po rođenju.

Na iznenađenje roditelja, astrolog je za njega rekao da neće stupiti u unaprijed uređen brak kao i da će njegova žena biti iz daleke zemlje, da će biti bik u horoskopu, vlasnik šume i muzičarka koja svira flautu.

Kad je bio mladić bavio se uličnim slikarstvom u Delhiju i dobio je stipendiju za studije slikarstva. Crtanje po pločnicima omogućilo mu je da upozna Valentinu Terješkovu, rusku astronautkinju, kao i Indiru Gandi, ali i najvažniju osobu u njegovom životu, svoju buduću ženu Šarlot fon Šedvin.

Govoreći o svojoj ženi on se jasno sjeća datuma kad je prvi put ugledao, kao i toga da mu je pri sljedećem susretu rekla da je bik u horoskopu i da svira flautu. Kada su se sreli treći put, rekao je Šarlot da će je oženiti, a pošto se i on njoj dosta svidio, predložila je da posjete njegovo selo. Tamo je ona upoznala njegovu porodicu i sprovedena je plemenska ceremonija njihovog vjenčanja.

Bili su zajedno 2 ili 3 nedjelje kad je ona morala da se vrati kući. Godinu i po dana su se dopisivali, a onda je on riješio da proda sve što ima i kupi bicikl kojim će otići do nje. Zaljubljeni čovjek je imao i malo sreće, pa se dešavalo da mu put olakšaju kamiondžije koje su ga prevozile određeni dio puta.

Većinom je spavao pod otvorenim nebom, u vreći za spavanje, a nekad bi mu ljudi ponudili smještaj u zamjenu za portrete koje bi napravio. On priča i da je upoznao dosta ljudi, tada hipika, koji su mu davali hranu i instrukcije kako da se snalazi. Najveća prepreka na njegovom putu, kaže, bila su njegova razmišljanja i sumnje.

Njih dvoje su u braku preko 40 godina, a on tvrdi da je recept za srećan i uspješan brak ostaviti svoj ego napolju kad se dođe kući.

Send this to a friend