Zanimljivosti

Priča o majci: Posveta posvećenosti, momenat ljubavi, osvrt i nada

Priča o majci nije samo još jedna u nizu emotivnih priča koje kruže internetom. Ona je posveta posvećenosti, momenat ljubavi, osvrt i nada. Priča o majci je trenutak razumijevanja životnog ciklusa, kroz najtananije emocije koje nas povezuju sa majkama. “Bobane, sine” je odlomak iz knjige Ples među svicima, višestruko nagrađivane i nadasve talentovane autorke Lele Milosavljević.

“Sanjam te noćas… Kao ti mali, u onim kratkim pantalonama na tregere, bos, stojimo na raskrsnici kod Petrove kuće. Odjednom te neko povuče, da mi se skoro tvoja ruka izvuče iz moje. Stegoh je jače, a ti mi kažeš:

-Ne boj se, majko, ja te nikada neću ostaviti.

Tu se san prekide. Mislim jutros, praznik je, možda sam se nešto ogriješila. A nešto me steže preko rebara i udara u glavu, valjda od ove vrućine… Ne brinem ja za mene, nažijvela sam se, nego ne znam jesi li ti dobro. Od posla ne stižeš da mi se javiš.

Čekam ja kod telefona, ne zatvaram vrata kad pođem napolje. Da se ne sjekiraš ako zovneš, a ja ne čujem.

Ja sam dobro, svega imam. Samo nema naroda, stari poumirali, mladi otišli. Pričam sa mojim Žućkom, on me samo gleda, ma samo što ne progovori, sve razumije. Kad bi ga vidjela djeca, svidio bi im se. Sigurno liče na tebe, ti si uvijek volio životinje. Čula sam na radiju da i tamo, u Njemačkoj, ljudi ostaju bez posla. Nemoj ti, sine, da mi se sjekiraš, ako i to bude, imaš ti svoju očevinu…

I, da znaš, tamo u kredencu, u onom žutom bokalu ima para. Sačuvala majka za sve rođendane koje te nije vidjela, snajki za minđuše što ne stigoh da kupim. Ima i za djecu.

Idem da stavim tamjan na šporet, danas je praznik, da se pomolim Bogu za moju djecu. Pisaću ti opet , ja ovako pričam sa tobom, da mi se ti ne sjekiraš…”

2 Komentara na "Priča o majci: Posveta posvećenosti, momenat ljubavi, osvrt i nada"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend