Zanimljivosti

Samo reci “pivo”: Ova firma daje bolovanje zbog mamurluka

Zaposleni nakon burne noći više ne moraju da smišljaju izgovore da ne dođu na posao.

Radnici u jednoj firmi u Londonu više neće morati da se pretvaraju da su bolesni nakon burne noći, kako bi izbjegli da dođu na posao. Menadžment je donio odluku da svojim zaposlenima ponudi da uzmu bolovanje dan nakon pijanke kako bi se riješili mamurluka i bili opet sposobni za rad.

“Naši zaposleni više ne moraju da izmišljaju da su pokupili nekakav ‘gadan virus u 24 sata’ niti da mijenjaju glas fingirajući promuklost putem telefona. Dovoljno je da kažu šefu šta se stvarno dogodilo”, navodi se u saopštenju kompanije Dajs koja se bavi prodajom koncertnih karata putem smartfon aplikacije, prenosi NDTV.

Kompanija želi da podstakne svoje zaposlene da punim plućima uživaju u londonskoj muzičkoj sceni kako bi bolje radili svoj posao, i svjesni su činjenice da to podrazumijeva kasnonoćni rad i malo više alkohola.

Kako bi dobili slobodan dan, zaposleni neće morati baš previše da se pravdaju. Biće dovoljno da šefu pošalju emotikon “pivo”, “bolestan” ili “muzika” i njemu će biti jasno što se dogodilo.

Send this to a friend