Zanimljivosti

Slučaj Kuper koji decenijama muči FBI dobio novi obrt

Čovjek zvani D. B. Kuper, uz prijetnju bombom, oteo je avion koji je letio od Portlanda do Sijetla 24. novembra 1971. godine.

Nakon što je u Sijetlu oslobodio putnike i posadu, naredio je pilotima da polete za Meksiko, a potom je skočio s padobranom kroz zadnja vrata sa 200.000 dolara, negdje iznad šumovitog terena Vašingtona.

Nikada više nije viđen i to je do dan-danas ostao jedan od najmisterioznijih slučajeva u američkoj istoriji.

S vremena na vrijeme se pojave nove teorije ko bi mogao biti misteriozni D. B. Kuper, a nedavno se Karl Lorin iz Mičigena obratio medijima, rekavši da mu je čuveni pljačkaš bio komšija.

“To je bio Volter Reka, moj najbolji prijatelj i istaknuti padobranac i veteran iz Mičigena”, rekao je Lorin.

On je čak sazvao i konferenciju za medije u Grand Repidsu kada je objavio snimke razgovora koje je vodio sa Rekom tokom osam godina, u kojima se navodno otkrivaju detalji otmice aviona 1971. godine.

“Ovo je otmica i imam eksploziv”, navodno se čuje Reka.

Rekina sestrična, Lisa Stori, kaže da je on često bio na drugoj strani zakona i zbog toga je imao problema da nađe posao.

“Bio je u Američkoj nacionalnoj gardi, kao i padobranac u vazduhoplovnim snagama”, rekla je.

FBI je obustavio istragu još prije nekoliko godina, a Reka je umro prije tri godine.

“Jednostavno sam dobio tu ideju i uradio sam to. Nisam uopšte bio siguran u to, ali sam na kraju to uradio”, čuje se Reka na snimku.

Lorin je u međuvremenu napisao i knjigu “D. B. Kuper i ja: Kriminalac, špijun i moj najbolji prijatelj”. Takođe, kaže da ima dokumentaciju koja pokazuje kako je potrošeno ukradenih 200.000 dolara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend