Zanimljivosti uzeo je metlu i sam počeo da čisti ulice

Srednjoškolac očistio ulice poslije protesta, sugrađanin mu u znak zahvalnosti poklonio auto

Kad je osamnaestogodišnji Antonio Gvin vidio razmjere štete nastale nakon protesta u svom rodnom Bafalu, uzeo je metlu i sam počeo da čisti ulice, nakon čega mu je jedan njegov sugrađanin u znak zahvalnosti poklonio automobil.

S uklanjanjem otpada počeo je dva časa nakon ponoći u ponedjeljak i nije stao narednih 10 sati, piše CNN.

Kada je kasnije tokom jutra na ulice izašla grupa susjeda u namjeri da ih počisti zajedničkim snagama, pokazalo se da je mladi Gvin već obavio veći dio posla.

Vrijedni srednjoškolac je CNN-u rekao kako je u lokalnim vijestima čuo da je avenija Bejli prepuna stakla i otpada, a znao je da će tom ulicom brojni stanovnici grada ujutro morati da krenu na posao.

Čim se proširila priča o tome da je osamnaestogodišnji Gvin samostalno krenuo u akciju čišćenja, angažovala se lokalna zajednica. Njegov sugrađanin Met Blok (27) u vijestima je vidio prilog o Gvinu i odlučio je da vrijednom srednjoškolcu pokloni svoj crveni Mustang kabriolet iz 2004. godine.

Na Fejsbuku je vidio da Gvin traži savjet o kupovini vozila i zbog toga je odlučio da mu pokloni svoj sportski automobil, za koji je rekao da ga koristi tek povremeno.

Međutim, pokazalo se da je njegov poklon simboličniji nego što se u početku pomislilo. Naime, Gvinova majka, koja je preminula 2018. godine, takođe je vozila crveni Mustang. Kad je shvatio o kakvoj je slučajnosti riječ, Gvin je rekao da je ostao bez riječi.

Lokalni preduzetnik Bob Brajslend čuo je za Blokov poklon i odlučio je da na godinu dana besplatno produži polisu osiguranja za automobil.

“Osjećao sam potrebu da pomognem. Sve što treba je da se ujedinimo i pokažemo da ovdje živi puno dobrih ljudi”, rekao je Brajslend.

Ali ni tu nije priči kraj. Nakon srednje škole, Gvin je planirao da radom uštedi novac za upis na fakultet.

Kad su priču čuli odgovorni s Medaj koledža iz Bafala, ponudili su mu punu stipendiju za studije poslovne ekonomije već od jeseni.

Gvin je zahvalan na svemu što je lokalna zajednica učinila za njega i na kraju je samo skromno rekao: “Cijenim sve što svi ti ljudi rade za mene.”

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
ObičanČovjek
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ObičanČovjek
Gost
ObičanČovjek

Bravo, pa da se nastavi ovako svuda i ima nade za čovječanstvo!

Send this to a friend