Zanimljivosti Nije samo da se osmjehuju, već vas dobro odmjere

Šta stjuardese primjećuju na putnicima kada ulaze u avion

Krećete na put avionom, ulazite u „čeličnu pticu“, a dočekuju vas nasmijane stjuardese i stjuardi i požele vam dobar dan. Pomislite kako su ljubazni, što zasigurno i jesu, ali iza pozdrava krije se mnogo više, a priču o tome prenosimo s portala Huffington Post!

Naime, kabinsko osoblje na ulazu u avion stoji kako bi vas moglo odmah i „čekirati“, kako bi pokušalo odmah na ulasku stvoriti sliku o vama i zabilježiti da ste po nečem, bilo pozitivno ili negativno – posebni.

„Putnici misle kako služimo samo da bismo ih pozdravljali prilikom ulaska“, objašnjava Džej Robert za HuffPost.

“Bili biste iznenađeni kada bi znali koliki broj mogućih opasnosti otklanjamo na ovaj način, bilo da je riječ o kašnjenju aviona ili jednostavno o nečemu što može negativno uticati na njihovo zdravlje i sigurnost“, dodaje.

Primjećuju takođe gdje ćete da sjednete i imate li problema s prtljagom.

Ako ste putnik koji je u dobroj fizičkoj spremi, znajte da će i to zabilježiti.

„Uvijek smo u potrazi za osobom koja može pomoći ako dođe do sigurnosnih problema jer nam je potreban neko ko bi želio i mogao pomoći prilikom evakuacije. U tom slučaju tragamo za nekim ko putuje sam, obučen je ležerno i izgleda spreman da pruži pomoć“, kaže Zac Ford.

Saglasna sa Zekon je i Dženis Bridžer koja kaže da kad ugleda nekog „mišićavog, snažnog i u fizički izvrsnoj formi“, pamti njegovo lice i sjedište jer joj može biti dragocjen u slučaju da nešto pođe po zlu.

Stjuardese i stjuardi lako primijete ako je neko pijan (realno, to i nije najveći problem prepoznati, a kažu da posebnu pažnju obrate i na one koji izbjegavaju mogući „eye contact“ s njima.

„Čim neko izbjegava da me pogleda u oči, glavom mi prolaze razna pitanja; boji li se letenja, je li dobro, ima li privatnih problema… Smatram da je prepoznavanje takvih stvari takođe dio mog posla i želim da svi imaju ugodan let“, mišljenje je Stefani Mikel, stjuardese Southwest Airlines-a.

Takođe, kažu da prate i s kojom knjigom ulazite u avion jer ako čitate medicinsko štivo, pretpostavka je da vam je to i struka, pa će u slučaju da nekom ne bude dobro visoko iznad oblaka vjerovatno zatražiti pomoć od prave osobe bez gubljenja vremena.

Osoblje aviona zabilježe ako ste u drugom stanju, ako im se javite i jeste li nervozni.

Send this to a friend