Zanimljivosti uhapšen zbog krađe džipa

Sveštenik ukrao džip jer mu je tako đavo naredio

Sveštenik jedne hrišćanske crkve u Nigeriji uhapšen je zbog krađe džipa s placa za prodaju polovnih automobila, nakon čega je prodao vozilo za pola cijene.

Sveštenika Džeremaja Ehindero je pastor crkve Isusa Čudotvorca u Nigeriji. On je nedavno posjetio jednu radnju za prodaju polovnih automobila u želji da kupi tojotu hajlender, koju će koristiti za potrebe crkvenog posla.

Nakon što je dogovorio finalnu cijenu za vozilo u iznosu od tri hiljade dolara, sveštenik je insistirao da vozilo odveze na probnu vožnju prije nego što prodavcu uruči novac. Inače je potpuno normalna pojava da kupci odvezu automobile na test vožnju, pa je tako bilo i ovoga puta, pa prodavci nisu imali nikakve sumnje kada su Ehinderu uručili ključeve džipa.

Sveštenik se odvezao u nepoznatom pravcu i nije se pojavio na placu za prodaju automobila više od 24 časa. Zbog toga su vlasnici automobila bili prinuđeni da pozovu policiju i prijave krađu.

Federalna jedinica za sprečavanje krađe pojavila se na vratima parohije Isusa Čudotvorca, gdje su zatekli sveštenika s još trojicom prijatelja, koji su rekli da su džip prodali za 1.650 dolara.

Na pitanje zašto je ukrao automobil, sveštenik se pravdao da ga je đavo prisilio na ovaj potez i da su donacije ljudi u njegovoj crkvi jako male, pa je morao da ukrade vozilo.

“Odlučio sam da ukradem džip i da ga prodam da bih mogao da vratim novčani dug banci, od koje sam uzeo novac za potrebe rada crkve. Bio sam prinuđen na ovaj potez, jer posljednja tri mjeseca donacije crkvi su veoma niske”, pravdao se sveštenik.

On tvrdi da mu se, kada ga je banka počela pritiskati da vrati novac, tada sam đavo javio i rekao mu da ukrade vozilo koje će prodati i iskorisiti novac za vraćanje duga.

“Sam đavo mi je rekao da ukradem vozilo. Morao sam poslušati. Sada se kajem zbog svega”, rekao je ovaj sveštenik.

On je uhapšen odmah nakon dolaska policije, kao i Latif Ojetunde, koji je navodno kupio džip od sveštenika. Među privedenima su bili i Džamiu Abiodun i Lukman Mojojesa, koji su navodno upoznali sveštenika s kupcem džipa.

Ipak, Ojetunde tvrdi da nije znao da je vozilo ukradeno, te da je vjerovao Ehinderu jer je u pitanju sveštenik.

“Da sam znao da je ovaj džip ukraden, nikada ga ne bih kupio”, rekao je Ojetunde nakon hapšenja.

Četvorica uhapšenih će biti optuženi nakon završetka policijske istrage.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roki
Gost
Roki

Kako ti se bog nije javio i vratio ti pare to mi nije jasno .

Antigona
Gost
Antigona

Ne diraj boga! Ti sto pricas protiv boga si gresniji od ovoga svestenika! Bog nema veze sa ovim. Ko zna u kakvom je psihickom stanju bio ovaj svestenik kada je uradio ovo nedjelo.

Euripid
Gost
Euripid

Antigona: Viđu lijepo, moja starogrčka dramska junakinjo, da si veliki poznavalac Bloga, pa bih te pita znaš li kako se zove naš, hrišćanski Bog? Bog mu je, reći ćemo, radno mjesto, nego kako mu je ime?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

I našima je bog naredio da voze džipove.

Antigona
Gost
Antigona

Sram te bilo, ne mjesaj boga u ovakve stvari!

Zaboravio sam
Gost
Zaboravio sam

Otkuda mi je, zaboga, poznato skrivanje biznisa i lopovluka iza plašta religije?

Alan
Gost
Alan

U Vatikanu.

Zaboravio sam
Gost
Zaboravio sam

Alan: Jeste, i Vatikan, ali još mi se neko javlja…

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Rascinjeni pop.neka ide kod mirasa da trazi posao.

Risto pajser
Gost
Risto pajser

U Africi popovi kradu aute, a u Crnoj Gori manastire.

Goran
Gost
Goran

Raščinjeni popovi kod vas imaju crkvu a u Africi kradu auta

Antigona
Gost
Antigona

Alo pajseru pazi malo sta pricas! Bog je veliki i sve vidi. Ti i tvoji istomisljenici necete proci dobro na strasnome sudu.

Send this to a friend