Zanimljivosti park prirode

U Africi prave park u kojem će živjeti sve ugrožene vrste

Engleski biznismen Ričard Prinslo Karson pokušava da prikupi pet milijardi funti sa kojima želi da sagradi park prirode u kom će biti sačuvane sve vrste životinja sa planete Zemlje.

Ovaj park bi se prostirao na 100 kvadratnih kilometara i nalazio bi se u KwaZulu Natal provinciji u Južnoj Africi. Za sada Kurson je uspio da sakupi samo 55 funti, pa se postavlja pitanje – da li je ovako nešto uopšte realno?

Prezentacije ove ideje koja je predstavljena kao “najveći projekat konzervacije u istoriji” biće prikazane u 12 epizoda televizijske serije “Noah’s Ark” u januaru 2021.

“Životinjsko carstvo je u kriznom periodu. Klimatske promjene, preveliki razvoj, uzgoj, plastika u okeanima, lov i krivolov brišu hiljade vrsta s lica zemlje. Dugujemo budućim generacijama očuvanje prirodnog svijeta inače će naša djeca morati da se bore sa užasavajućim posljedicama klimatskih promjena da bi preživjela”, rekao je Karson.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
So & TEKILANavijačEto takoDumb
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Navijač
Gost
Navijač

Nije mi jasno zbog čega ne objavljujete kritičke komentare iznijete na vaš račun,a objavljujete šovinističke kao npr. od ovog eto tako. Nadam se da ćete mi objaviti komentar, jer nikoga ne vrijeđa.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

pa kad su ugroženi …

Eto tako
Gost
Eto tako

Mozda i za Srbe bude mjesta posto su oni vazda strasno ugrozeni

Dumb
Gost
Dumb

Oce li biti dinosaurusa?

Send this to a friend