Zanimljivosti

U bakinoj garaži pronašla automobile vrijedne pola miliona eura

Studentkinja iz SAD-a je na Reditu nedavno objavila kako je u bakinoj garaži pronašla dva vrlo vrijedna automobila iz 1980-ih  “lamburgini Countach” i “ferrari 308”, koji su godinama bili prekriveni čaršavima, platnom, starom odjećom i stvarima.

Ona je objasnila kako je njen djeda nekada iznajmljivao egzotične automobile, ali je prestao da se time bavi nakon što su mu troškovi osiguranja postali preskupi.

“Automobile je zadržao umjesto da ih proda, ne pitajte me zašto”, napisala je ona i dodala kako je bilo predivno i neobično vidjeti tako nešto lijepo u takvom stanju.

“Ja sam samo student i ne razumijem se baš u automobile, ali se nadam da će ih neko u porodici naslijediti i da će im vratiti njihov stari sjaj”, napisala je.

Naglašava da je baka planirala uskoro da skloni automobile iz garaže pa se nada da će prihvatiti prijedlog da se vozila obnove i prodaju.

Bijeli “lamburgini” je izgleda vrlo rijedak. Čini se da je riječ o specijalnom izdanju kojih je napravljeno samo 321 komad. Procjenjuje se da vrijedi 350.000 funti.

“Ferariju 308 su točkovi ukradeni, ali kada se restauira, mogao bi dostići vrijednost od nekih 80.000 funti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend