Zanimljivosti

U ovom selu žive Popaj i Oliva

Ćelavi mornar s tetovažama sidra na podlakticama i lulom u ustima je animirani lik iz stripova i serijala crtanih filmova, poznat zahvaljujući spanaću. Odnosno, može se reći da je spanać poznat zahvaljujući njemu.

Slavni Popaj, čiji je glavni neprijatelj Badža, bori se za Olivinu naklonost, a u potrazi za dodatnom snagom poseže za spanaćem. Čim ga pojede, mišići na njegovim rukama vidljivo rastu.

Ali, osim crtanih filmova, sniman je i igrani film u kojem je Popaj bio glavni lik. Selo u kom živi izgrađeno je na sjeverozapadu Malte i zove se Popeye Village ili Sweethaven Village. Vremenom je postalo nezaobilazna atrakcija za sve uzraste. Izgrađeno je 1980. za samo sedam mjeseci, sastoji se od 19 kućica za čiju se izgradnju drvo uvozilo čak iz Holandije.

Nakon što su završili posao, tj. snimili sve što su naumili, filmska ekipa napustila je selo. Mještani su u tome prepoznali buduću turističku atrakciju, pa su dodatno sredili selo i pretvorili ga u zabavni park. Tamo možete pronaći muzeje, igraonice i okupati se na nekoj od plaža, a selo ima i svoju veb-stranicu.

Budući mladenci sve su češće u potrazi za neobičnim mjestima za vjenčanje, a Popajevo selo jedna je od prilika koje se nude na Malti. Osim vjenčanja, tamo možete organizovati i ostala slavlja, poput dječjih rođendana na kojima djeca mogu naučiti nešto o snimanju filma i glumiti u sopstvenom filmu, koji na kraju dana dobijaju kao poklon.

Send this to a friend