Zanimljivosti Farsa ili iskren gest?

U znak zahvalnosti šefice radnicima oprale noge

Dva rukovodioca jedne kozmetičke kompanije u Kini zaprepastila su javnost, ovaj put u pozitivnom smislu, načinom na koji su se zahvalili zaposlenima na dobrom učinku.

Šefice iz grada Džinan su, kako bi nagradile vrijedan rad i odanost, oprale stopala radnicima.

Njih dvije su tako poslale suprotnu sliku od one na koju smo navikli da dolazi iz Kine i odmah postale hit na internetu. Naime, bilo je snimaka u kojima kineski poslodavci tjeraju zaposlene da puze ili jedu bubašvabe.

Neobična ceremonija održana je u sjedištu firme 2. novembra, a na snimku se vidi kako rukovodioci, poslije naklona bini na kojoj sjedi osam radnika, prilaze lavorima, skidaju im cipele, i peru im stopala.

Nema sumnje da ovaj gest, sličan onom koji čini papa, ima i marketinšku svrhu, ali iz firme navode kako je dobar za moral.

Međutim, nisu svi oduševljeni ovom čudnom priredbom, pa mnogi na društvenim mrežama smatraju da je lažna i odvratna, dok neki primjećuju izostanak novčane nagrade.

“Ovo je jako lukav šef. Kad opere noge zaposlenima, znači da ne mogu da traže finansijsku nagradu”, kaže jedan komentator na Veibou, kineskoj verziji Tvitera.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
TVVHUMER
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TVV
Gost
TVV

Ka’ nekad u Crnoj Gori kad su zene prale noge muzevima.

HUMER
Gost
HUMER

Glupost obicna,neka ih caste na platu I neka se ponasju Prema radnicima sa postovanjem I to je dovoljno!!!!!

Send this to a friend