Zanimljivosti

Učitelj usvojio dječaka kako bi ga vratio na listu čekanja za novi bubreg

Trinaestogodišnji Demijan iz Kolorada morao je da napusti školu i preseli se u bolnicu jer su se njegovi hranitelji odlučiti da prestanu da se brinu o njemu kada su njegovi bubrezi otkazali.

Dječak je uskoro izbačen s liste čekanja za bubreg, a cijelu situaciju je spasio njegov učitelj.

Demijan je 13-godišnji dječak kojem su otkazali bubrezi i trebalo je da bude stavljen na listu za transplataciju. Ipak, prema zakonu i pravilima države, na listu nije stavljen jer nije imao hranitelje, prenosi “Dejli mejl”.

Život je proveo u hraniteljskim porodicama, a već pet godina se bori sa bolesnim bubrezima i redovno odlazi na dijalize. Njegovim dosadašnjim hraniteljima je njegovo stanje bilo “previše”, te su odlučili da više ne vode brigu o njemu. Dječak je tako prepušten državi i ostao je bez doma.

Prije nego što je otišao u bolnicu, posjetio je školu i ispričao učitelju Finu Laningu priču o svojoj situaciji. To je potreslo učitelja, koji je odlučio da pomogne dječaku i usvoji ga. Uskoro su završili svu potrebnu papirologiju, pa se dječak preselio u dom svog učitelja. Stavljen je na listu čekanja i uskoro će dobiti novi bubreg.

“Demijan je jako pametan i zabavan, ali je i odgovoran i samostalan s obzirom na svoje godine. Svoje probleme uvijek drži za sebe, ali je sa mnom mogao da priča o svojoj situaciji”, kazao je Laning dodavši da noćima nije mogao da spava nakon što mu je dječak ispričao svoju priču.

Laning je prošao obuku kako bi naučio da se brine o djetetu koje ima bolest bubrega, a s obzirom da sada ima mnogo veće troškove, obratio se strancima na stranici GoFundMe kako bi olakšao finansijsku situaciju u kući.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Znači, po njihovom zakonu, ako nema hranitelje može da umre jer nem prava na novi bubreg… Pa to ne da je nečovječno, nego van pameti… užasss… Svaka čast učitelju koji ga je usvojio!

mimi
Gost
mimi

SVAKA MU CAST!

Send this to a friend