Zanimljivosti

Unuk mu je savjetnik: Upoznajte 75-godišnjeg hipstera koji obožava modu

Alojz Abram je modno osviješćeni djeda koji je rođen i odrastao u Sloveniji, a na Instagramu je poznat pod nadimkom Gramps. Iza njegovog profila zapravo stoje on i unuk koji mu je modni savjetnik. Gramps obožava uličnu modu, a takođe uživa i u imitiranju stajlinga slavnih.

Najbolje od svega je što njegov unuk, fotograf Janik Difenbah snima te imitacije i objavljuje ih na svojim društvenim mrežama. Sve je počelo prije pet godina.

“Na Božić 2016. pitao sam djedu da li želi da isproba moju odjeću. Iznenađujuće, rekao je „da“, a onda je obukao moju odjeću i patike. Izgledao je tako kul da sam morao da ga fotografišem. Dvije nedjelje kasnije, početkom januara 2017. godine, objavio sam prvu sliku Grampsa na svom Instagram nalogu i svi su je zavoljeli. Otkako smo snimili prvu sliku, nastavili smo da snimamo. Tako je sve počelo”, ispričao je u razgovoru za LADbible, 23-godišnji student poslovnog prava iz Majnca u Njemačkoj. I djeda živi u istom gradu.

Janika i djedu na Instagramu prati milion ljudi, a kako kaže, zajednički hobi još ih je više zbližio.

“Uvijek smo bili vrlo bliski, svakog utorka smo igrali stoni tenis i fudbal ili smo zajedno išli u šoping. Navikao sam da viđam i njega i baku. Otkako smo počeli da radimo fotografije, djed i ja smo se sve više viđali. Ove godine smo puno putovali i provodili puno vremena zajedno. Zaista smo se lijepo zabavili i uživali u svakoj sekundi. Naučio me je mnogo toga kao dijete, ali ono što je najvažnije pokazao mi je da nikad nije kasno da započnem nešto novo i savjetovao mi je da se ne bojim da budem drugačiji. On je najmirnija osoba koju znam i nikad ne gubi živce. Osim toga, ide u teretanu tri puta nedjeljno kako bi bio u formi. Nadam se da ću i ja biti kao on kada ostarim”, rekao je Janik.

Ako ste mislili da djed odjeću bira samo za Instagram fotke, varate se. Odjeću za društvene mreže bira unuk, a Alojz takvu odjeću nosi i u svakodnevnom životu. Nedavno je izbacio i svoju merch kolekciju „Bygremps“.

“Pristao sam da nosim njegovu odjeću jer sam mislio da me Janik to pita iz zabave. Ali to mi se svidjelo, pa sam skroz promijenio garderobu. Uživam da provodim vrijeme s unukom, da putujem i kupujem novu odjeću i obuću. Za mene je to zabavan hobi i sada sam se navikao na modeling. Naučio sam da gledam u kameru kad me Janik fotografiše. Jedini ljudi koji me nadahnjuju su moja porodica, a posebno supruga. Ona voli moj stil i naš hobi. Još 2016. zavoljela je moju prvu sliku i danas se uvijek pobrine da kada izlazim iz kuće uzmem kapu i dobre patike. Voli što sam pronašao novi hobi i što uživam. Takođe joj se sviđa činjenica da ja i Janik provodimo toliko vremena zajedno. Sama je kupila nekoliko pari patika, pa je i ona počela da pokazuje ​​interesovanje za uličnu odjeću i patike”, ispričao je modno osviješćeni djed koji svojim kombinacijama nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Send this to a friend