Zanimljivosti

Upoznajte bebu Čanko, najpopularniju bebu Instagrama

Šestomjesečnoj bebi Čanko iz Japana, mama je već prvih dana nakon rođenja otvorila Instagram profil, na kom ona danas ima više od 97 hiljada pratilaca. Razlog za ovaj ogroman broj ljudi koji prati ovu bebu je njena nevjerovatna kosa.

Ova neodoljiva djevojčica rođena je u decembru 2017. godine i već je na rođenju imala dosta kose, koja od tada nije prestala da raste. Njena mama na Instagram profilu pod nazivom Baby Chanco svakodnevno objavljuje fotografije koje oduševljavaju korisnike širom svijeta. Njen profil je opisan rečenicom “dnevnik jedne kose”, a svaka njena objavljena fotografija ima preko hiljadu lajkova i komentara.

“Od genetike, nacionalnosti i rase zavisi hoće li se dijete roditi sa kosom”, rekao je pedijatar Bud Zukov za Hairfinder.com.

Međutim, dodaje Zukov, kosa koju ima novorođenče ne mora nimalo da liči kao ona koju će imati kasnije, kada malo poraste i kada odraste.

“Neke bebe već u materici imaju puno kose, ali ona opadne u prvih nekoliko nedjelja, a to se dešava zbog hormonskih promjena.”

Zukov je pojasnio kako je u materici dijete izloženo majčinim hormonima, a kada se beba rodi, nivo hormona opada, što može da uspori ili zaustaviti rast kose.

“Kada bebina kosa počne ponovno da raste, stara može da počne da opada, što može dovesti i do kompletne ćelavosti”, kaže Zukov.

Tagovi

Send this to a friend