Zanimljivosti

Vještačka inteligencija zadala udarac svima koji imaju OnlyFans profile

Društvenim mrežama posljednjih su se dana proširile fotografije djevojaka oko kojih je nastala rasprava da li ih je stvorila vještačka inteligencija ili su na njima stvarne žene. Deset hiljada ljudi šerovali su fotografije na društvenim mrežama i poprilično zabrinuli sve one koji zarađuju objavama na 18+ stranicama poput OnlyFansa.

“Ovo je dovoljno da podstakne na stvaranje AI profila na OnlyFansu, cure su dovoljno uvjerljive”, pišu tviteraši. Nakon toga oglasio se i tehnološki stručnjak Nicholas Crouch s portala scams.info. On ipak smatra da AI programi imaju još dosta posla pred sobom.

“U slučaju ovih slika, postoje neki očiti pokazatelji da ih je generisala vještačka inteligencija. Prvo, najveći pokazatelj su ruke, koje izgledaju pogrešno oblikovane i u neprirodnom su položaju. Drugo, lica svih osoba na svakoj slici izgledaju neobično slično, kao da je baza podataka generisala isto lice i ponovila proces nekoliko puta”, rekao je on za Daily Star.

“Na kraju, koliko god se kosa činila realističnom, nakon detaljnijeg pregleda čini se da su djelovi editovani i blurovani, kao da je program pokušao sakriti nesavršenosti unutar kreacije”, dodao je.

Ti problemi mogu zasad uticati na AI generisane “modele”, ali čini se da su fotografije ipak uspjele zavarati hiljade ljudi. Ili su im barem bili dovoljno realistični da komentišu da bi se “rado spojili u matrix”.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Doticni, , ,
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Doticni
Gost
Doticni

Ove isfotosopirane sto preplavise internet lice na njih, isto ako i one samo na sliku su takve 🤣

, , ,
Gost
, , ,

Brine me što vještačko pravi bolji izbor od mene.

Send this to a friend