Zanimljivosti

Zagrepčanin brilijantno opisao narode Jugoslavije svirajući na harmonici Zvončiće

Zagrepčanin Samir Nurkić je virtuoz na harmonici. Njegov video masovno se dijeli po društvenim mrežama, a u njemu je brilijantno skinuo svih šest naroda bivše Jugoslavije i to svirajući Zvončiće. Na nevjerojatno simpatičan način predstavio je tako Hrvate, Bosance, Srbe, Crnogorce, Makedonce i Slovence. Toliko je dobro odsvirao da bismo vjerovatno i bez objašnjenja za većinu melodija pogodili na koji narod se odnose.

Ipak, njegova objašnjenja dok svira daju poseban šarm cijelom videu. Pa počne: “Kod nas u Hrvatskoj to sve zvuči po PS-u. Nema tu puno dodavanja, znači, buraz nemreš mi to dirat” i kreće u klasičnu, koliko to može biti na harmonici, izvedbu popularne božićne pjesme. Nakon toga govori kako jaran, Bosanac, pak totalno emotivno doživljava pjesmu, što se i čuje, ali i vidi po njegovoj dramatičnoj ekspresiji lica.

Srbi se tako uvijek hvataju u kolo, Makedoncima je uvijek fešta jer su jako veseo narod, Crnogorci su strašno dramatični čak i kad su Zvončići u pitanju, a Slovenci su priča za sebe. “Slovenci su skroz poludjeli”, govori Samir prije nego što opliće po polka verziji legendarne kompozicije.

12 Komentara na "Zagrepčanin brilijantno opisao narode Jugoslavije svirajući na harmonici Zvončiće"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend