Zanimljivosti iz Velsa

Zavirite u svijet mašte ovog simpatičnog i originalnog umjetnika

Umjetnik iz Velsa, Dunkan Evans, na Instagramu poznatiji pod nazivom @curlykidlife napustio je svoj posao sa punim radnim vremenom i bez ikakvog znanja iz kamere i montaže, odlučio da posluša svoje srce i krene jednim novim putem.

Ovaj momak kreira originalne video zapise za koje inspiraciju nalazi u svakodnevnom životu i u situacijama koje ga okružuju. On iste sa svojim pratiocima dijeli na svom Instagram profilu i čini se kao da njegova mašta nema granica.

“Većina onoga što ja stvaram i teme kojima se bavim već su u nekom smislu obrađene od strane drugih umjetnika. Ipak, ja svojim videima pokušavam da umetnem svoj smisao za humor kako bih ih učinio jedinstvenim. Važno mi je da stalno razvijam svoju razigranu, blesavu, dječju maštu”, izjavio je jednom prilikom.

Jedan od njegovih videa privukao je pažnju više od ostalih, a tiče se svima dobro poznate globalne situacije u kojoj se nalazimo – korona virusa. ⁣

Dunkan je objasnio je kako je video nastao:

“Za mene sve započinje malom grudvicom ideje. Ovaj video nastao je iz situacije s koronavirusom i činjenice da smo kao cijela država morali da ostanemo kod kuće i da stalno slušamo: morate ostati kod kuće. Pomislio sam: “A šta ako bi kuća imala noge?” Tehnički mi smo još uvijek kod kuće, pa bismo mogli da idemo bilo gdje, zar ne?”

On svojim pratiocima nerijetko odaje i kako je određeni video napravio.

Jednom prilikom istakao je: “Zanimljivo je s vremena na vrijeme pustiti ljude i pokazati im rad koji stoji iza videozapisa koje stvaram – otkrivajući priču u priči, iskušenja i nevolje kroz koje sam prošao da bih proizveo taj konačni video od 15 do 20 sekundi. ”

U nastavku pogledajte još nekoliko zanimljivih video zapisa ovog umjetnika.

Kako izgleda unutar jednog tostera:

Kako bi svijet izgledao kada bi životinje imale ruke:

Šta se dešava unutar jednog bankomata:

Send this to a friend