Zanimljivosti

Želite fotografiju i večeru s Obamom? Spremite 5.000 eura

Otkad je 2017. Barak Obama otišao s dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država njegova se popularnost na globalnom nivou samo povećala.

Tako je, na primjer, u Njemačkoj oko 5.000 ljudi do sada kupilo ulaznice za Samit svjetskih lidera koji će se održati u Kelnu 4. aprila. Cijene im se kreću u rasponu od 70 do 5.000 eura.

Kupite li najskuplje ulaznice moći ćete da prisustvujete večeri s bivšim američkim predsjednikom, a za uspomenu ćete dobiti i fotografiju s njim. Riječ je o stotinu takvih “zlatnih karata”, od kojih su neke već dodijeljene počasnim gostima. Ako ste zainteresovani, organizatori poručuju da je ostalo još 15.000 karata.

Na skupu svjetskih lidera raspravljaće se o tome šta dobro vođenje države znači u današnjem svijetu. Obama će biti jedan od govornika na skupu na kome će svojih pet minuta imati i najprodavaniji američki pisac Džon Strelecki, njemački preduzetnik Frank Telen i trener u području vođenja i menadžmenta Sabine Asgodom.

Pedesetsedmogodišnjem Obami će nastup biti vrlo dobro plaćen, no organizator tvrdi da to nije jedini razlog zbog koga je odlučio da učestvuje u radu samita.

“Mislim da smo uspjeli da ga uvjerimo u dobar koncept Svjetskog samita čelnika”, kazao je organizator te dodao da će bivšega američkog predsjednika novinari moći da intervjuišu sat vremena.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Alfa 2
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alfa 2
Gost
Alfa 2

E ja mu nebi da ni cent, a nebi sa njim ni vecera….

Send this to a friend