Zanimljivosti

Žena ga prevarila, on tužio njenog ljubavnika i dobio 8,8 miliona dolara

Sudija u Sjevernoj Karolini zbog arhaičnog i malo poznatog zakona ljubavniku je naredio da muškarcu s čijom je ženom spavao mora platiti 8,8 miliona dolara odštete.

Kit King (Keith King) tužio je ljubavnika svoje supruge jer mu je uništio “sretni” brak. King se oženio Denijel Sords (Danielle Swords) 2010. godine i zajedno imaju dijete, prenosi Index.hr.

Godine 2015. King je pronašao sumnjive poruke koje su razmijenili njegova supruga i dotični Fransisko Hizar (Francisco Huizar III).

S vremenom, njena nevjera uništila im je brak i Danijel je iznajmila stan 2017. godine. King je otišao u taj stan, misleći da živi sama, a vrata mu je otvorio Hizar. Danijel je tad snimila video svog ljubavnika kako davi muža. King ga je nakon “tuče” tužio za napad.

Sudu je priložio dokaze o 16-mjesečnoj aferi, a njegova advokatica Džoane Fojl (Joanne Foil) rekla je kako nevjera ne samo da im je uništila brak već je Kinga koštala radnika, s obzirom na to da je Danijel radila u njegovom BMX Stunt Show.

U privatnoj tužbi iz aprila 2017. godine King je tužio Hizara, a on nije imao sreće, s obzirom na to da se “homewrecker” zakoni još provode u šest američkih država: Havaijima, Sjevernoj Karolini, Misisipiju, Novom Meksiku, Južnoj Dakoti i Juti.

Sudija je presudio u korist prevarenog muža i odredio odštetu od 8,8 miliona dolara. Hizar će se žaliti na odluku, za koju je sudija rekao da je bila presuda iz udžbenika, barem u Sjevernoj Karolini.

1 Komentar na "Žena ga prevarila, on tužio njenog ljubavnika i dobio 8,8 miliona dolara"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend