Zanimljivosti

Ženka pitbula spasila porodicu od požara

Da psi zahvaljujući svojim istančanim čulima mogu da predosjete opasnost dokaz je još jedna gotovo nevjerovatna priča o ženki pitbula koja je spasila porodicu od sigurne smrti.

Naime, požar koji je u noćnim satima zahvatio cijelu zgradu u Kaliforniji mogao je da se završi tragično. Srećom, opasnost je predosjetila hrabra ženka putbula, Saša, koja je riješila da razbudi svoju vlasnicu.

Pametna kuca, kada je osjetila širenje požara po zgradi, uporno i glasno je lajala kako bi ukazala na požar. Uspjela je da probudi osmomjesečnu bebu, a potom i svoju vlasnicu Nanu Čaičandu.

Saša je sve vrijeme skakala po ulaznim vratima, pokušavajući da upozori vlasnicu na vatru koja se sve više približavala njihovom stanu.

“Nije mi bilo ni na kraj pameti da ona pokušava da nas upozori na požar. Ustala sam iz kreveta da provjerim što se događa. Otvorila sam vrata, a Saša je utrčala u stan, pravo u spavaću sobu”, objasnila je Nanu.

Čim je shvatila šta se dešava, vlasnica je potrčala ka dječijoj sobi, gdje se nalazila beba, a tamo je zatekla nevjerovatan prizor. Kuca je već spašavala djevojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta držeći je za pelenu.

“Zahvaljujući Saši, na vrijeme smo izašle iz stana i pozvale 911. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Saši svoj život i život svoga djeteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, vjerovatno se ne bismo izvukle”, ispričala je.

2 Komentara na "Ženka pitbula spasila porodicu od požara"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend