Zanimljivosti Pronašao je lokalni ribar

Ženu nestalu prije dvije godine našli kako pluta morem

A. Gaitan (46), iz Kolumbije, dvije godine nakon nestanka pronađena je slaba i u stanju hipotermije, kako pluta u blizini obale grada Puerto Kolombija. Pronašao je lokalni ribar.

Kolumbijski mediji pišu kako ribar prvo nije shvatio kako se radi o ljuskom tijelu, a ona nije davala druge znake života osim slabašnog mahanja rukom.

Prema izvještaju iz bolnice, žena je plovila vodom oko osam sati, a u bolnicu je došla u stanju šoka. Nakon što se oporavila, Gaitan je rekla kako žali trenutak kada je odlučila da skoči u vodu i izvrši samoubistvo, te kako je sam Bog spasio od utapanja.

Ona je izjavila za RCN radio kako je suprug tukao i zlostavljao tokom zadnje dvije trudnoće, prenio je Dejli Mejl, a ona nije mogla da ode zbog djece. I nakon što ga je nekoliko puta prijavljivala sve bi se vratilo na staro.

Odlučila je da pobjegne 2018. godine i šest mjeseci lutala ulicama dok je nisu primili u sklonište za žene gdje kaže kako su je takođe zlostavljali, pa ni tamo nije našla utočište za kojim je čeznula.

Send this to a friend