Ekonomija

Dautović: Podsticati žene da se bave biznisom

Ona je kazala da su, osim toga, tokom dvije radionice polaznici imali priliku da uče i o osnovama web marketinga, kao načina da putem web prezentacija firmi i aktivnim prisustvom na društvenim mrežama promovišu svoj biznis brže, efikasnije i jeftinije nego reklamiranjem u klasičnim medijima.

“Imajući u vidu da mala i srednja preduzeća često nemaju velike budžete za marketing, reklamiranje na internetu, naročito na društvenim mrežama je način da prezentuju svoj biznis potencijalnim korisnicima usluga i kupcima proizvoda, bez značajnih troškova”, kazala je Dautović.

Ona je objasnila da je žensko preduzetništvo u Crnoj Gori je još uvijek u povoju, te da treba podsticati žene da se bave biznisom. 

Govoreći o marketingu na internetu, novinarka Vesna Radojević naglasila je da je razvoj interneta omogućio gotovo svakom preduzetniku da pošalje poruku o svom biznisu, i da pri tome precizno odredi korisnike do kojih želi da ta poruka stigne. 

“Pri tome možete da imate uvid u efekte kampanje, da je u hodu mijenjate i prilagođavate. Više vam nije potreban veliki novac da bi doprli do velikog broja potencijalnih korisnika. Na žalost, ogroman potencijal koji nudi internet za biznis korisnike, u Crnoj Gori se još uvijek malo koristi”, smatra ona i dodaje da treba mnogo raditi na edukaciji.

Dautović je najavila i Sajam ženskog preduzetništva koji će se od 22. do 25. oktobra održati u Budvi.

Send this to a friend