Ekonomija

Odbačena još jedna krivična prijava protiv Vukice i Zorana Jelića

Vukica Jelić je, tim povodom, podsjetila da je Specijalno državno tužilaštvo nedavno odbacilo i prijavu Mansa protiv nje, u svojstvu direktora ZZZCG, a vezano za sprovođenje projekta “Stop sivoj ekonomiji”.

“Spektakularno je, na konferenciji za štampu, najavljena i ova prijava, kao veliko otkriće “kontrolora”, iako su svi podaci, godinama unazad javno objavljivani na odgovarajućim državnim portalima. Dali su sve od sebe i direktor i ministar i tekstopisci iz medija da naprave slučaj”, istakla je Jelić.

Kako je kazala, razni  podnosioci prijava zdušno se trude da otkriju “nepočinstva”, ne bi li opravdali svoj dolazak.

“Ne ide im od ruke, iz prostog razloga što takvih radnji u Zavodu za zapošljavanje nema. Vjerujem da su se i sami u to uvjerili, mada znam da ih ni ovo odbacivanje od strane Specijalnog tužilaštva neće zaustaviti, jer oni ne umiju dugačije”, navela je Jelić.

Prema njenim riječima, i pored svih napora da se diskredituje rad te institucije i pojedinaca zaposlenih u njoj, činjenice govore drugačije-nema kršenja zakona, radilo se i radi profesionalno u skladu sa propisanim standardima i procedurama.

“Dakle, pripremljeni scenario za zabavljanje javnosti, polako pada u vodu, prijave jedna za drugom se odbacuju, a prizemno zamešateljstvo  da se stvori “slučaj Jelić” očigledno postaje besmisleno”, zaključila je Jelić.

Send this to a friend