Politika

DPS: Očekujemo podršku tradicionalnih partnera

Politčki direktor DPS-a Tarzan Milošević i predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetski i industrijski razvoj, Ranko Milović primili su danas delegaciju austrijske organizacije „Forhtenštajner Krajs“, koju predvodi njen predsjednik Josef Hehtl.

Uvažavajući činjenicu da je posjeta usmjerena na ocjenu aktuelne društveno političke i ekonomske situacije u Crnoj Gori, delegacija je izrazila posebno interesovanje za ukupan društveno politički ambijent u toku izbornog procesa i post izbornu dinamiku u Crnoj Gori, kao i za procese EU i NATO integracija, i u sklopu toga perspektivu Crne Gore u pogledu ekonomskog razvoja.

Milošević je predstavio rezultate parlamentarnih izbora, a koji su od strane domaćih i međunarodnih posmatračkih misija ocjenjeni kao slobodni, fer i demokratski.  

Milošević je istakao da se ubrzo očekuje sastav nove Vlade, DPS-a sa tradicionalnim partnerima, među kojima su i manjinske partije, a koja će obezbijediti  kontinuitet politike  kako bi se u narednom periodu finalizovali procesi EU i NATO integracija.

Osvrćući se na perspektivu ekonomskog razvoja Crne Gore, predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetski i industrijski razvoj, Ranko Milović je upoznao da je prema ekonomskim indokatorima Crna Gora lider u Regionu, odnosno među prvih 50 zemalja u svijetu prema indeksu razvoja po mjeri čovjeka. 

Milović je dodao da se u narednom periodu očekuje intenzivniji i održiv ekonomski rast uz otvaranje novih radnih mjesta i rast BDP-a od najmanje 4 odsto godišnje. Onje dodao da takvu ekonomsku perspektivu garantuju realni prirodni resursi koje Crna Gora posjeduje, kao i realizacija aktuelnih i planiranih investicionih projekata u oblasti infrastrukture, turizma, energetike i poljoprivrede.

Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo dinamikom i aktivnostima u procesima EU i NATO integracija Crne Gore i poželjeli uspijeh u formiranju nove Vlade.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mustafa
Gost
Mustafa

Interesuje me kako bi drzava
Interesuje me kako bi drzava ili aktuelna vlast kaznila manjine ukoliko bi oni podrzali opoziciju u sastavljanju nove vlade!

Anonimni
Gost
Anonimni

Sve omladina na slici
Sve omladina na slici

Ulaaz
Gost
Ulaaz

Manjine jako dobro rezonuju
Manjine jako dobro rezonuju politicku situaciju u CG i znaju da treba podrzati partiju koja vodi ovu drzavu u pramom smjeru , smjeru evroatlanskih integracija .

plazma
Gost
plazma

Drzavne neprijetelje niko
Drzavne neprijetelje niko nece podrzati jer samom podrskom njima jasno se staje u red neprijatelja , jer s kim si takav si .

8
Gost
8

Desavanja koja su bila su
Desavanja koja su bila su pokazatelj na sta je sve Df spreman da uradi samo da se domogne vlasti , tako da nikome ne pada na pamet da podrsi drzavne rusitelje .

ikj
Gost
ikj

Df je pokusao da organizuje
Df je pokusao da organizuje teroristicki napad na drzavu CG i da ga neko podrzi ?? Sad tek nikad niko !

Unna
Gost
Unna

Podrska je ocekivana jer
Podrska je ocekivana jer manjine ne padaju na rijeci DF, jer znaju odlicno ko su oni i na sta su spremni!

Anonimni
Gost
Anonimni

Nikad manjine ne mogu ici
Nikad manjine ne mogu ici zajedno sa Df-, jer to je samo po sebi neprirodna koalicija.

Kaminn
Gost
Kaminn

U narednom periodu imate cemo
U narednom periodu imate cemo formiranu Vladu sa manjinama koja ce nastaviti da radi u narednom 4-vorogodisnjem periodu i koja ce od CG napravite zemlje prepoznatljivu.

898
Gost
898

Uz DPS idu partije koje zele
Uz DPS idu partije koje zele da ucestvuju u stvaranju nove etape razvoja CG i te partije znaju koji su ciljevi DPS i naravno da se ciljevi manjina i ciljevi DPS preklapaju.

Zza
Gost
Zza

Manjine koje zive u CG-i
Manjine koje zive u CG-i imaju bolji status nego sto su imali u svojim maticnim drzavama , ovjde im je vladajuca partija posvetila paznju uslisili njihove zelje dok opozija je ta koja nosi srpska obiljezja i koji ne mogu im ponuditi nista dobro.

Anonimni
Gost
Anonimni

Dps jedini otvara mogucnosti
Dps jedini otvara mogucnosti napredovanja ljudima koji pripadaju manjinama.. zato su oni uvijek tu da podeze vladajucu partiju i da svojim zalaganjem daju doprinos stvaranju nove i modernije CG.

pile
Gost
pile

Ne sumnjam u njihov izbor.
Ne sumnjam u njihov izbor. Sve iluzije Mandica i ostale ekipe bice srusene koliko je nocas !

Anonimni
Gost
Anonimni

Manjine jedinog realnog
Manjine jedinog realnog partnera vide u DPS-u i to je cinjenica. Ne moze Bosnjak da ide sa cetnickim vojvodom ruku pod ruku nikako!

er
Gost
er

Dosadasnji partneri DPS-a
Dosadasnji partneri DPS-a znaju da uz DPS stvaraju istoriju a da sa opozicijom istorije nema.

Bosnjak1
Gost
Bosnjak1

I nema sta drugo da ocekujete
I nema sta drugo da ocekujete.svi mi znamo da ste nas uvijek cijenili i svaku nasu potrebu uvazavali i ispunjavali.

Helloou
Gost
Helloou

Ne sumnjam u potvdu svega sto
Ne sumnjam u potvdu svega sto su do sad uradili i za drzavu i za vladajucu partiju.

Stella
Gost
Stella

Nije Husovic Ranko da pruzi
Nije Husovic Ranko da pruzi ruku drzavnom neprijatelju ! Nije Husovic izdajnik koji ce reci da Mandicu i njegovoj izdajnickoj ekipi. Ne brinemo, znamo sta ce manjine odluciti.

Amster
Gost
Amster

2006te godine su manjine
2006te godine su manjine izabrale da idu sigurnim putem i podzale one koji se bore za samostalnu drzavu ..takodje dijele evropske i evroatlanske ciljeve aa dps-om.. tako da po tradiciji DPS treba da ocekuje njihovu podrsku.

lighter
Gost
lighter

Manjine su uvijek znale da
Manjine su uvijek znale da odaberu na ciju ce stranu stati i nikad nisu pogrijesile.. ono sto im je dps uvijek nudio jeste uvazavanje, postovanje i podrzavanje u svim mogucim segmentima.znace oni to da cijene.

Itanaaaa
Gost
Itanaaaa

Znace manjine da izaberu prav
Znace manjine da izaberu pravu stranu, kao sto su znale i do sada. Ne sumnjam u to. Znaju oni odlicno sta ne u interesu svih nas.

Daraaaa
Gost
Daraaaa

Kad bi manjine podrzale opozi
Kad bi manjine podrzale opozicione stranke time bi pljunuli na sebe same, jer ta ista opozicija ih nikada nije postovala. Sjetimo se samo oktobra prosle godine i prasetine, Karabuskog prije par nedjelja… Da ne nabrajam dalje.

Saraaa
Gost
Saraaa

Pa nece manjine podrzati opoz
Pa nece manjine podrzati opoziciju koja ih nikada nije postovala, zar ne?

Ankica
Gost
Ankica

Ako zelimo da nastavimo da na
Ako zelimo da nastavimo da napredujemo, Vladu moraju formirati oni koji su u stanju da nas predvode u nasem interesu. Mjesta opoziciji tu nema.

Tashas
Gost
Tashas

Manjine ce stati uz Dps. Nece
Manjine ce stati uz Dps. Nece valjda uz opoziciju koja ih je svim postupcima ponizavala?

Send this to a friend