Automobili

BMW sprema rivala Porsche Panameri

Nakon kupea nove Serije 8, BMW će lansirati i kabriolet, ali i Gran Coupe verziju koja je već snimljena tokom testiranja na putu u Njemačkoj.

Foto: CarPix/Motor1

Njemački proizvođač ranije je potvrdio da radi na modelu Serije 8 sa 4 vrata, a sada smo u prilici da vidimo “špijunske” fotografije pretproidukcijske verzije, doduše i dalje sakrivene ispod maskirne folije.

Iako koristi istu mehaničku platformu kao klasičan kupe, BMW Serije 8 Gran Coupe ima veće međuosovinsko rastojanje kako bi se napravilo dovoljno mjesta za široka zadnja vrata, ali i za putnike koji sjede pozadi.

Foto: CarPix/Motor1

Tehnički detalji o novom modelu još nisu poznati, ali pretpostavlja se da će koristiti motorizaciju modela Serije 8 Coupe, koji je debitovao u junu.

To znači da su na raspolaganju 4.4 bi-turbo V8 motor sa 530 ks (390 kW), kao i šestocilindrični 3.0 bi-turbo dizelaš koji proizvodi 320 ks (235 kW). Motori će biti upareni sa osmobrzinskim automatikom, a snaga će se prenositi na sva 4 točka, kao i kod kupea.

BMW Serije 8 Gran Coupe trebalo bi da bude predstavljen u prvoj polovini 2019, a rivali su mu modeli kao što je Porsche Panamera ili Mercedes AMG GT 4-door.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend