Automobili

Rolls-Royce od sada i za bitkoine

Prodavac Rolls-Royce automobila iz SAD nudi kupcima mogućnost da modele prestižnog britanskog brenda plate bitkoinima.

Firma Post ouk motors iz Hjustona u Teksasu nije prvi diler automobila koji omogućava kupovinu automobila u kriptovaluti, ali jeste prvi koji za bitkoine prodaje Rolls-Royce automobile.

Tako je prema važećem kursu od 6. septembra Rolls-Royce koji ima cijenu od 350.000 dolara moguće kupiti za 55 bitkoina.

“Nedavni uspon bitkoina probudio je moj interes za kriptovalute”, kaže vlasnik Post ouk motorsa, Timan Fertita.

“S obzirom da se bavim prodajom luksuznih automobila, uvjek mi je cilj da klijentima ponudim najbolje moguće iskustvo kupovine.”

Rast popularnosti bitkoina doveo je do toga da se proširi spektar proizvoda koji se mogu kupiti pomoću te kriptovalute.

Tako je krajem prošle godine – kada je bitkoin imao najveću vrijednost – jedan vlasnik superautomobila McLaren 720S iz 2017. oglasio svog ljubimca na sajtu Craiglist uz uslov da ga prodaje isključivo za bitkoine.

McLaren narandžaste boje sa samo 750 pređenih milja (oko 1.200 kilometara) vlasnik je tada procijenio na 25 bitkoina, što je po tadašnjem kursu tada iznosilo oko 472.000 dolara.

Ranije ove godine diler supersportskih automobila iz Kalifornije takođe je nudio modele kao što su Bugatti Chiron i Pagani Huayra za bitkoine.

Oni koji se odluče da kupe novi Rolls-Royce za bitkoine trebalo bi da požure s obzirom da je vrijednost ove kriptovalute u padu i da je za samo dva dana devalvirala za skoro 1.000 dolara.

Send this to a friend