Društvo

Ambasada SAD pokreće program za srednjoškolce u Rožajama

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara sa predstavnicima Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, označiće u četvrtak, 26. oktobra početak primjene Access Microscholarship programa učenja engleskog jezika u Rožajama. Nakon Nikšića i Podgorice, ovo je treći program ove vrste koji Ambasada SAD pokreće u Crnoj Gori.

Access Microscholarship Program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira Stejt dipartment, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

Dvadeset jedan (21) učenik prvog i drugog razreda srednjih škola iz Rožaja odabran je da učestvuje u programu.

„Tokom naredne dvije godine, oni će imati priliku da unaprijede znanje engleskog i upoznaju se sa vrijednostima američke kulture i demokratije. Učesnici programa će takođe steći vještine koje će im pomoći da konkurišu i, eventualno, učestvuju u američkim programima obrazovne razmjene. Cilj programa jeste osnaživanje mladih i podsticanje raznolikosti i kulturne razmjene“, navode iz Ambasade.

Stejt dipartment podržava Access Microscholarship program u više od 85 zemalja sa preko 100.000 učesnika programa širom svijeta.

Send this to a friend