Društvo

CeMI kreirao aplikaciju za mlade

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) razvio je mobilnu i web aplikaciju posvećenu informisanju mladih o njihovim pravima, posebno onim koja se tiču pitanja zasnivanja radnog odnosa, saopšteno je iz te organizacije.

Navodi se da je aplikacija nastala u okviru projekta Smart Start – Aktivni mladi za održive promjene, koji CeMI realizuje uz podršku Ministarstva sporta.

“Mobilna i web aplikacija je dizajnirana kao besplatan servis za sve mlade u Crnoj Gori, i dostupna je na web stranici www.smart-start.me, ili preko digitalne distributivne platforme Google Play. Cilj ove aplikacije je da prava mladih po pitanju radnog odnosa i zapošljavanja budu dostupna u formi koja je prilagođena mladima“, kaže se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su kazali da su na aplikaciji dostupne i informacije o političkom sistemu Crne Gore i EU integracijama.

“Sadržaj aplikacije će biti upotpunjen korisnim materijalima sa prethodnih obuka koje je CeMI organizovao za mlade o mogućnostima zaposljenja, razvoja biznis ideja, itd. Aplikacija nudi mapu omladinskih organizacija, i korisnih linkova za dodatno informisanje učenika, te omogućava i periodično postavljanje online anketa kako bi se pojačala interakcija sa mladima i unaprijedilo njihovo povezivanje“, navodi se u saopštenju.

Kako su pojasnili, mapa omladinskih organizacija nije konačna, i u narednom periodu se očekuje njeno intenzivno širenje.

„CeMI će, sa sadržajem i prednostima ove aplikacije, neposredno upoznati crnogorske srednjoškolce, posebno u okviru aktuelnih vršnjačkih radionica, gdje će biti formulisane ideje za poboljšanje politika za mlade, dok će iste uskoro biti dostupne na spomenutoj aplikaciji“, najavljeno je iz te organizacije.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend