Društvo

DPS Danilovgrad: TO Danilovgrad u haosu

Danilovgrad/ Foto: UGC

Turistička organizacija i njena tijela su najbolji pokazatelj opuštenog i neadekvatnog rada Opštine Danilovgrad i njene izvršne vlasti, saopštio je Klub odbornika DPS Danilovgrad.

Istuću da je turističkoj organizaciji i njenim organima, Skupštini i Izvršnom odboru, istekao mandat prije više od četiri mjeseca i do sada nije urađeno ništa kako bi se obezbijedio normalan rad i funkcionisanje ove djelatnosti u Danilovgradu, koja bi trebala da bude jedna od glavnih pokretača razvoja Danilovgrada.

“Skupština kojoj je istekao mandat 03.12.2023. godine je usvojila Program rada Turističke organizacije za 2024. godinu na sjednici održanoj 01.04.2024. godine, i takav proslijedila odbornicima Skupštine opštine Danilovgrad na razmatranje i dalje odlučivanje. Takav Program rada potpisao je predsjednik Skupštine TO Danilovgrad Velimir Đoković, koji je tokom 2023. godine bio odbornik, a ujedno predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad i predsjednik Skupštine Turističke organizacije. Dakle, ista osoba je usvajala akte u Turističkoj organizaciji, iste slala sebi kao predsjedniku Skupštine opštine Danilovgrad i o istima raspravljala na plenumu lokalnog parlamenta”, navodi se u saopštenju.

Imajući sve ovo u vidu, odbornici DPS na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Danilovgrad upoznali su sve odbornike, predsjednika SO i predsjednika Opštine sa navedenim činjenicama, predložili da se taj Program povuče sa dnevnog reda, jer je isti usvojila Skupština Turističke organizacije kojoj je istekao mandat i isti nije mogla da raspravlja i usvaja.

“Ovim su još jednom pokazali da vršioci vlasti u Opštini Danilovgrad donose odluke koje nijesu programski dobro utemeljene, mimo opšteg konsenzusa, a osnovni cilj je da se zadovolji forma.
Pored navedenog, odbornici DPS su ukazali da je bilo očekivano i potrebno prvo raspravljati o Izvještaju o radu Turističke organizacije za 2023. godinu, uključujući i finansijski izvještaj, prije rasprave o Programu za 2024. godinu. Kao i mnogo puta do sada, ni ova tačka dnevnog reda nije dobila podršku 17 odbornika, već je usvojena podrškom većine prisutnih. I na kraju, još jedan put pozivamo da se stvore najosnovniji uslovi za rad i napredovanje Turističke organizacije, kako bi ova značajna djelatnost nastavila sa radom”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend