Društvo

Engleski obavezan za predškolski uzrast

Otvaranje Sajma obrazovanja, poslova i praksi - Dani karijereMinistar prosvjete dr Damir Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog učešća Ministarstva prosvjete u organizaciji Sajma obrazovanja, poslova i praksi - Dani karijere u okviru koga se, između ostalog, promoviše srednje stručno obrazovanje.On je rekao da je na Sajmu predstavljeno 10 škola iz Podgorice, Bara i Cetinja kako bi se osnovcima ukazalo na prednosti srednjeg stručnog obrazovanja. Šehović je naglasio da Ministarstvo sprovodi reformu obrazovanja kroz izmjenu sistemskih zakona čija će nova rješenja biti dostupna javnosti narednih dana. On se osvrnuo na oblast predškolskog obrazovanja u koje se uvodi engleski jezik kao obavezni. Takođe, rekao je da je Ministarstvo prepoznalo potrebu kreiranja posebnog fonda za talentovane učenike i studente koji će doprinijeti promovisanju i finansiranju najboljih učenika i studenata i njihovih nastavnika.

Gepostet von Ministarstvo prosvjete Crne Gore am Mittwoch, 29. März 2017

Engleski jezik će biti obavezan za predškolski uzrast. To je saopštio ministar prosvjete Damir Šehović na otvaranju sajma obrazovanja, poslova i praksi “Dani karijere“.

Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog učešća Ministarstva u organizaciji Sajma u okviru koga se promoviše srednje stručno obrazovanje.

On je rekao da je na Sajmu predstavljeno 10 škola iz Podgorice, Bara i Cetinja kako bi se osnovcima ukazalo na prednosti srednjeg stručnog obrazovanja.

“Ministarstvo sprovodi reformu obrazovanja kroz izmjenu sistemskih zakona čija će nova rješenja biti dostupna javnosti narednih dana”, kazao je Šehović.

U ovom dijelu on je naglasio da se u oblast predškolskog obrazovanja uvodi engleski jezik kao obavezni.

Takođe, rekao je da je Ministarstvo prepoznalo potrebu kreiranja posebnog fonda za talentovane učenike i studente koji će doprinijeti promovisanju i finansiranju najboljih učenika i studenata i njihovih nastavnika.

Send this to a friend