Društvo

Erste banka poziva studente da se prijave za stipendije vrijedne do 10.000 eura

Konkurs za stupendije „Best of South East“ vrijedne do 10.000 eura, a namijenjene talentovanim i vrijednim studentima iz Crne Gore, otvoren je i trajaće do početka decembra, saopšteno je danas iz Erste Banke.

“Konkurs je ove godine proširen i osim studentima prava i ekonomije iz zemalja regiona, priliku da osvoje vrijedne stipendije otvara i studentima tehničkih fakulteta, kao i studentima rudarstva, metalurgije i geologije”, navodi se u saopštenju.

Program „Best of South East“ namijenjen je studentima osnovnih i postdiplomskih studija na univerzitetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, a najbolji kandidati iz zemalja regiona dobiće jednogodišnje stipendije.

“Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put”, kažu u Erste banci.

Za program se mogu prijaviti studenti prava, ekonomije, tehničkih fakulteta i rudarstva, geologije, metalurgije koji završavaju trogodišnje studije, počinju ili su na specijalističkim studijama, te imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.

Prijave za studente prava i ekonomije traju do sedmog decembra.

“U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju na Karl Franzens Univerzitetu u visini do 10.000 eura, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac do 420 eura, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“, kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine”, ističe se u saopštenju.

Prijave za studente tehničkih fakulteta trajaće do 12. decembra.

“U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 eura koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu, različite društvene i kulturne aktivnosti”, precizirali su u Erste banke.

Prijave za studente rudarstva, metalurgije i geologije traju do osmog decembra.

Kako se navodi, u sklopu tog programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 eura, koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, registraciju i školarinu na Univerzitetu za rudarstvo, metalurgiju i geologiju (Montanuniversität Leoben), te različite društvene i kulturne aktivnosti.

“Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da tokom jednogodišnjeg programa prođu i obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili nekom drugom štajerskom preduzeću u zavisnosti od programa stipendije”, zaključuju u Erste banci.

Program „Best of South East“, koji Erste banka podržava i u studijskoj 2018/2019. godini, sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank iz Graca, u saradnji sa univerzitetima iz Austrije.

 

Send this to a friend