Društvo

Fondacija Forever Friends Beranama donirala bolničku opremu, maske, paketiće za bebe

Predsjednica humanitarne beogradske fondacije “Forever Friends” Iva Babović, porijeklom Beranka, uručila je bolničku opremu, zaštitne maske i 30 paketića za novorođene bebe u Opštoj bolnici u tom gradu.

Doncija se odnosi i na djecu zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja opštine.  Babović je istakla da fondacija, od osnivanja, pruža pomoć građanima Crne Gore.

“Vjerujem da u ovim izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas. Zaista je poseban osjećaj što sam u prilici da, kroz fondaciju na čijem sam čelu, pomognem Beranama, u koje su duboko usađeni korijeni moje porodice. Grad mog rođenja za mene predstavlja simbol časti i iskonske snage i ova donacija je način da pružimo dodatno ohrabrenje i pomoć u jeku pandemije”, kazala je Babović.

Savjetnik predsjednika opštine Darko Stojanović, izrazio je zadovoljstvo što je Opština Berane dio, kako je naglasio, značajne akcije.

“Posebno mi je drago mi je što ste vi ćerka velikog dobrotvora i uglednog privrednika, našeg Beranca, gospodina Milije Babovića, koji je ranije najčešće pomagao beranski sport“, kazao je Stojanović, obraćajući se predsjednici pomenute humanitarne fondacije”, kazao je Stojanović.

Prema riječima Mladena Stijovića pomoćnika sekretara za opštu upravu i društvene djelatnosti, vrata lokalne uprave su uvijek otvorena za ovakve i slične humanitarne i solidarne akcije.

“U reosornom sekretarijatu 365 dana u godini sprovodimo aktivnosti u oblasti socijalne i dječje zaštite, sarađujemo sa mnogim organizacijama. Zadovoljstvo je što smo zajedno sa vama dio ove značajne akcije zahvaljujući kojoj ćemo našim stanovnicima, koji su u stanju socijalne potrebe, olakšati kako praznične, tako i naredne dane”, rekao je Stijović, podsjećajući da se lokalna
uprava svakodnevno suočava sa velikim brojem zahtjeva koji se tiču pojedinaca i porodica koji se nalaze u teškom materijalnom stanju, kao i da je to problem na čije rješavanje mora uticati država a da je Opština Berane otvorena za saradnju.

Pomoćnica u Sekretarijatu za projekte i investicije Maja Pešić zahvalila se  fondaciji „Forever Friends“ na dosadašnjoj saradnji i izrazila očekivanje da će se ista nastaviti i ubuduće.

“Bitno je da ovakvih humanih akcija ubuduće bude što više, tako da se nadamo nastavku saradnje”, poručila je Pešić.

Članovi fondacije pripremili su paketiće za više 100 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Beranama. Fondacija Ive Babović obezbijedila je i uručila 200 zaštitnih maski za najbolje sportiste i studente iz Berana.

Babović se sastala u manastiru Đurđevi Stupovi sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikijem. Porodica Babović je jedan od donatora izgradnje hrama Svetog Simenona Mirotičivog u Beranama.

Send this to a friend