Društvo

Janović: Crna Gora središte aktivnosti mladih iz regiona

Zadovoljan sam zbog činjenice da se u Crnoj Gori  organizuje Regionalni trening za jačanje kapaciteta za dobitnike projekata u okviru Drugog RYCO Poziva za finansiranje projekata, na taj način potvrđujemo da je regionalna saradnja prioritet naše zemlje, a posebno u oblasti omladinske politike, rekao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, otvarajući regionalni trening.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih od početka pružaju nedvosmislenu podršku funkcionisanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao do sada najvidljivijem produktu Berlinskog procesa. U nevladinom i obrazovnom sektoru vidimo snažnog partnera, a isključivo zajedničkim naporima možemo da utičemo na stvaranje podsticajnog okruženja za aktivizam i mobilnost mladih”, naglasio je Janović.

Ministar je ukazao na značaj organizovanja petodnevne obuke koja predstavlja odličnu priliku za jačanje profesionalnih kapaciteta omladinskih organizacija i srednjih škola sa ciljem što kvalitetnije implementacije projekata za mlade.

“Uvjeren sam da ćete kroz ovaj trening dobiti šansu da udružite snage, ojačate međusobnu saradnju i partnerstva kroz politiku pomirenja, interkulturalizma, participacije i socijalne inkluzije mladih širom regiona”, rekao je Janović.

Ministar je omladinskim organizacijama i srednjim školama čestitao na dobijenoj finansijskoj podršci za realizaciju projekata i zahvalio se Regionalnoj kancelariji i Misiji OEBS-a na snažnoj podršci omladinskom sektoru u zemljama Zapadnog Balkana.

Send this to a friend