Društvo

Nadležni u Ulcinju apeluju na građane da poštuju mjere

U Opštni Ulcinj danas jeodržan sastanak Mini štaba Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje kojim je rukovodio Predsjednik Opštine Loro Nrekić. Na sastanku donijete su preporuke, a apeluje se na građane da poštuju mjere distance i nose maske.

Kako navode iz Opštine Ulcinj, sastanak je održan zbog povećanog rizika od usložavanja epidimiološke situacije uslijed povećanog broja građana koji su pozitivni na korona virus, kao i zbog nedovoljno disciplinovanog primjenjivana mjera držanja distance i nošenja maski u zatvorenom i otvorenom prostoru, što može dodatno pogoršati epidimiološku situaciju.

Na sastanku su usvojeni sljedeći zaključci i preporuke:

1.     Ukazuje se građanima da se striktno pridržavaju mjera držanja distance i obaveznog nošenja maski u zatvorenim prostorima  i javnim površinama

2.     Da nadležne službe i institucije, osim preventivnih i upozoravajućih mjera, pristupe i kaznenim mjerama u skladu sa zakonskim propisima

3.     Da d.o.o. „Komunalne djelatnosti“ sa Služba za zaštitu i spašavanje nastave sa pranjem i dezinfekcijom ulica i javnih površina.

4.     Da se građani prilikom organizacije svadbenih veselja i drugih okupljanja pridržavaju preporuka i mjera koje je propisao NKT o dozvoljenom broju prisutnih.

5.     Da se osobe kod kojih se pojave simptomi i tegobe odmah jave svom izabranom doktoru ili dežurnom epidimiologu u Domu zdravlja Ulcinj.

Send this to a friend