Društvo

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji šetališta u Herceg Novom

Radovi na rekontrukciji šetališta Pet danica, na potezu od lokala Mimoza do Dominikane, čija ukupna vrijednost iznosi 350 hiljada nastavljeni su tokom jučerašnjeg dana, saopšteno je iz hercegnovske opštine.

Kao što su iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog još ranije najavili, čekalo se odobrenje građevinske inspekcije za nastavak izvođenja radova, kako bi se što prije pristupilo rješavanju problema sa rekonstrukcijom.

“Revidovani projekat rekonstrucije poslat je krajem oktobra Institutu za građevinarstvo u Podgorici, a izmjenom je previđeno da se i na tom potezu šetalište proširi sa morske strane. Rok za izvođenje radova na trasi gdje se sada radi je 60 dana. Radovi neće biti prekidani, sem 25. decembra ove godine, 1. i 2. januara naredne, kao i u slučaju loših vremenskih uslova. Radove na rekonstrukciji šetališta izvodi Đokić group”, dodaju iz ove opštine.

Oni podsjećaju da je rekonstrukcija šetališne staze u dužini od 365m od Galeba u Igalu do kupališta Raffaelo na Toploj počela još 2015. godine, a do sada je proširen dio Šetališta od Galeba do picerije Twins, postavljena javna rasvjeta i dio zelenila.

Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, ljetnje sezone i preprojektovanja

A.G.

 

Send this to a friend