Društvo

NLB Banka donirala 40.000 eura: Pomoć od srca za zdravstvene radnike

Foto: Investitor.me

Prepoznajući važnost uloge zdravstvenih radnika u borbi protiv koronavirusa, NLB Banka je za potrebe nabavke zaštitne opreme za zdravstvene radnike Kliničko bolničkog centra Centra Crne Gore, donirala Nacionalnom Koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 40.000 eura u znak podrške i solidarnosti.

“Epidemiolozi, ljekari, medicinske sestre i drugo osoblje nosiće najveći teret širenja koronavirusa, a na nama je da solidarno podijelimo teret tako što ćemo učestvovati u nabavci potrebne zaštitne opreme, kako bi im pomogli da se bore za nas“, saopšteno je iz NLB Banke.

Kako dodaju, NLB Banka je i u redovnim uslovima rada uvijek podržavala crnogorsko zdravstvo u njihovim stremljenjima da pružekvalitetniju i sveobuhvatniju zdravstvenu zaštitu građanima i našim klijentima.

“Zato je za nas obaveza da u ovako izazovnom trenutku budemo uz zdravstvene radnike. Sloga i solidarnost uvijek su krasile crnogorsko društvo u kritičnim momentima, zato pozivamo da složno poštujemo preporuke zdravstvenih radnika, jer ćemo tako dati najveći doprinos u brobi protiv koronavirusa“,  rekao je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Pored donacije za Nacionalni koordinacioni tim, NLB Banka je podržala inicijativu Udruženja Banaka za nabavku dva respiratora.

” S ponosom ističemo da je na inicijativu naših zaposlenih otvoren donatorski račun u Banci na kojem ćemo prikupljati sredstva – lične priloge zaposlenih, koji će potom biti usmjereni na račun Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti”, saopšteno je iz NLB Banke.

 

Send this to a friend