Društvo

Nova oprema i veće plate za zaposlene u gradskom Zelenilu

Gradonačelnik Podgorice  Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je posjetio privredno društvo Zelenilo DOO Podgorica u Donjoj Gorici, koje vrijedno radi tokom cijele godine, kako bi  grad bio lijepši i zeleniji, saopšteno je iz Uprave glavnog grada.

“Za bolje uslove rada na terenu Glavni grad će nastaviti da ulaže u potrebnu opremu, a kao priznanje za besprekoran rad zaposlenih u Zelenilu, nedavno je donešena i odluka o povećanju zarada radnika ovog preduzeća”, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Vuković je istakao da je današnja posjeta i prilika da se kolegama iz privrednog društva Zelenilo zahvalimo na svemo što rade za Podgoricu.

“Zahvaljujući njima, naš grad je svakog dana sve ljepši i veoma smo ponosni i zahvalni, budući da je ovo težak posao koji se radi u svim vremenskim uslovima. Gradska uprava kontinuirano pomaže i trudi se da olakša njihove napore kroz nabavku nove opreme i stvaranje boljih uslova za rad“, naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da su u pripremi tenderske procedure za nabavku nove opreme.

“Uprkos činjenici da već godinu dana živimo u krajnje nepovoljnim uslovima, zbog epidemiološke situacije koja ima sve teže finansijske i ekonomske reperkusije, mi smo smogli snage da ovim ljudima uvećamo zarade i na taj način iskažemo zahvalnost za ono što je njihov vrijedan doprinos razvoju Podgorice“, saopštio je Vuković.

On  se zahvalio rukovodstvu i menadžmentu preduzeća, kao i resornom sekretarijatu ističući da svi oni čine sjajan tim, te da njihov odnos poštovanja prema radnim obavezama, daje izvanredne rezultate koje moramo cijeniti. Vuković je posebno zahvalio svim radnicima na terenu i uputio molbu sugrađanima da poštuju njihov rad i bolje čuvaju ono što je imovina svih nas.

Direktorica gradskog Zelenila Daca Popović istakla je da se u njihovom rasadniku svakodnevno može naći 35.000 sadnica žive ograde, žbunja i ostalog biljnog fonda, te da će sa većom potrebom ozelenjavanja površina unaprijediti i proces proizvodnje.

“Na 4 hektara otvorenog polja, gajimo ukrasne sadnice, ukrasno bilje, a sa povećanjem potrebe za uređenjem površina u glavnom gradu, raste i potreba za povećanjem proizvodnje, tako da ovih dana radimo na proizvodnji. Kada je u pitanju kontejnerski sadni materijal, u svakom trenutku imamo na raspolaganju 35 000 sadnica žive ograde, žbunja i ostalog biljnog materijala za sadnju na javnim zelenim površinama”, istakla je Popović.

Ona je navela da Zelenilo posjeduje staklenik na 1.000 kvadrata , u kome se godišnje proizvede preko 150.000 cvijeća za javne zelene površine.

”Na javnim zelenim površinama imamo novitete kada su u pitanju cvjetajuće vrste, a to su lale, narcisi, hrizanteme, da bi mogli da obavljamo njihovu prioizvodnju u većim količinama napravili smo savremeno opremljen plastenik od 500 m2. Ono što želim da napomenem da je Glavni grad u 2020. godini u opremu ovog društva uložio 230.000 eura, a sve radi bržeg i efikasnijeg obavljanja radnih zadataka. Tokom 2020. godine ozelenili 100.000 kvadrata, izgradili nova dječija igrališta, nove parkove, posadili nove drvorede, uredili kružne tokove i razdjelna ostrva. Ovih dana intezivno radimo na izgradnji parkova na Zabjelu, na Koniku, uređuje se pejzažno Jugozapadna obilaznica i u narednom periodu nastavićemo da još intezivnije radimo ne bi li naš grad bio još ljepši i zeleniji”, zaključila je Popović.

Send this to a friend