Društvo

Opštini Herceg Novi predata tri stana u Meljinama

foto: Radio Jadran

Od danas je Opština Herceg Novi vlasnik tri stana u Meljinama. Preuzela je stanove shodno Odluci o pribavljanju imovine radi rješavanja stambenih pitanja službenika i namještenika zaposlenih u organima lokalne uprave.

Opštine Herceg Novi je stanove preuzela preko svog opunomoćenog predstavnika  od “Crnogorskog fonda za solidarno stambenu izgradnju” doo Podgorica, saopštili su iz lokalne uprave.

Na ovaj način su zaokruženi postupci koji su vođeni još od 2006. godine oko  izgradnje ove zgrade, s tim što Opština Herceg Novi ima potraživanja prema “Crnogrskom fondu za solidarno stambenu izgradnju” za  još dva stana, i taj predmet je pred sudom.

Opština Herceg Novi će u narednom periodu, shodno svojim propisima, dati mogućnost službenicima i namještenicima da stanove kupe po povoljnim cijenama. Tri stana, ukupne površine, 145 kvadratnih metara koštali su 84.800 eura. Stanovi iznose: 45 kvadratnih metara (640e/kvadrat), 50 kvadratnih metara (640e/kvadrat), i 50 kvadratnih metara (480e/kvadrat).

Primopredaji ključeva prisustvovali su glavni gradski administrator Nenad Đorđević i načelnik Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi Aleksandar Kovačević.

Pravo da na ovaj način dobije krov nad glavom, prema predloženoj Odluci, ima lokalni službenik i namještenik koji je u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, a koji nije riješio stambeno pitanje, pod uslovima da on, njegov bračni drug, osoba sa kojim živi u vanbračnoj zajednici ili član njegovog porodičnog domaćinstva nemaju stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojini ili zajedničkoj svojini, na području Crne Gore.

O stambenim potrebama će odlučivati Komisija za rješavanje stambenih potreba službenika i namještenika, koju čine predsjednik i četiri člana.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend