Društvo

Prvacima 35 eura za kupovinu školskog pribora: Podnošenje prijava do 25. septembra

Za prvake koji će u školskoj 2021/2022. godini pohađati prvi razred osnovne škole na teritoriji Podgorice, Glavni grad je obezbijedio jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 35 eura. Sredstva su opredijeljena za 2.574 prvaka, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Do sada je na adresu Glavnog grada pristiglo 1.109 prijava.

S tim u vezi, Glavni grad još jednom podsjeća roditelje/staratelje koji nijesu podnijeli prijavu da to mogu učiniti do 25. septembra. U arhivi Grada je otvoren poseban šalter za ove namjene, a sa ciljem poštovanja važećih epidemioloških mjera.

Prilikom prijave neophodno je da roditelji popune prijavni formular (formular sadrži informaciju o neophodnoj dokumentaciji) i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, kao i da je osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta, te da na arhivu Glavnog grada dostave u zatvorenoj koverti (Trg nezavisnosti), sa naznakom: “Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike prvog razreda osnovne škole”.

“Nakon ocjene dokumentacije roditelju/staratelju će novac biti uplaćen na dostavljeni žiro račun”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend