Društvo

U Golubovcima postavljen parking za bicikla na dvije lokacije

Opština u okviru Glavnog grada Golubovci je u okviru Evropske neđelje mobilnosti, na ovogodišnju temu  “Mobilnost bez emisija za sve“,  postavila  parking za bicikla na dvije lokacije.

Jedna od lokacija je, kod  dječjeg igrališta u Golubovcima, dok je druga, pored Doma omladine u Mojanovićima, nadomak košarkaškog terena, na kojem svakodnevno treniraju djeca iz KK „ Vukovi Zeta“.

“Djeca, u sve većem broju koriste bicikl, kao prevozno sredstvo, pa im je u cilju promovisanja  i podsticanja upotrebe istih, podijeljena oprema za olakšano kretanje i bezbjedniju vožnju, a zaposleni u Opštini Golubovci su ih upoznali sa značajem  ove manifestacije, koja se u Evropi obilježava od 2002. godine”, navodi se u saopštenju.

Apeluju na vozače da prilikom kretanja putevima i ulicama kroz  naselja, poštuju propisanu brzinu i da pored svoje bezbjednosti,  vode računa o sigurnosti biciklista i pješaka, odnosno svih učesnika u saobraćaju.

“Ovim putem, zahvaljujemo se specijalizovanoj trgovini “Dragije” D.O.O. Podgorica, na doniranoj opremi za bicikla”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend