Društvo

Užas u Kolašinu: Leš bolesne krave zakopan na sred trim staze!

rupa_na_sred_staze.jpg

Iz opštine, kako oni tvrde, kazali su kako je sve odrađeno po proceduri te da nema mjesta panici, no mještani im baš ni malo ne vjeruju, s obzirom da najbolje poznaju teren ovog područja. Oni su slučaj prijavili komunalnoj policiji, gdje su proslijeđeni nadležnim inspekcijskim službama, pišu Dnevne novine. 

Kako je kazao jedan od mještana Blagoje Šćepanović, leš uginule krave oboljele od bolesti kvrgave kože iz domaćinstva Rnkovića, kolašinski veterinar, uz nadzor Borislava Bulatovića ispred opštine Kolašin, prije nekoliko dana zakopali su na sred trim staze i u neposrednoj blizini izvora.

“Tog dana sam tuda prošao autom sa djecom i ni na kraj pameti mi nije bilo da oni leš krave zakopavaju tu, i to u blizini kuća i u neposrednoj blizini izvora. Po pravilu zakopavanje je na udaljenosti oko tri kilometra, a ovdje su kuće bukvalno na sto metara. Najgore je što su izvori odmah do mjetsta gdje su zakopali kravu, odnosno ispod tog dijela, tako kad krenu kiše to će se sve sliti direktno u Jagodin izvor. Odatle voda ide i do drugog naselja Breze. Otišao sam u Opštinu kod Bulatovića i objasnio da leš ne može biti zakopan tu upravo iz navedenih razloga, no oni tvrde da je to sve bezbjedno. To je samo njihov izgovor i njihova priča. Sve smo prijavili komunalnoj policiji koja nas je uputila dalje, odnosno rekli su da se pismeno obratimo nadležnim inpeskcijskim službama”, ispričao je on. 

Mjesto na kom je zakopan leš životinje je tačno na putu trim staze, koja je omiljeno mjesto mještana, sportista turista i djece, gdje se pored ostalog održavaju časovi škole jahanja. Kako ističe Žarko Gluščević , ovim potezom nadležnih iz kolašinske opštine ugroženi su kako mještani naselja tako i turisti koji svakodnevno borave u ovom dijelu Bašanjeg brda.

“Kao što vidite leš krave je zakopan tačno na sredinu trim staze gdje svi prolazimo Konji su se uznemirili i neće živi tuda da prođu. Ovo nije dobro, na ovoj stazi svakodnevno provedem na konje djecu i turiste. Evo taman sam sa sa nekim strancima i djecom prošao ovuda. Od smrada se ne može stati, pa se i oni pitaju o čemu se ovdje radi. Prvo ugoženi su sa ovim postupkom svi mještani ova tri prigradska naselja, zbog blizine izvora, a zatim su ugroženi pješaci, sportisti i ja koji sam i učitelj jahanja jer ja od ovog podsla živim. Ispod samog mjesta zakopavanja nema ni 100 metara nalazi se Jagodin izvor, tu često pijemo vodu. Ovo je bilo jedino mjesto koje je pogodno i za sportiste, turiste i djecu”, kaže on. 

Prema njegovim riječima, leš reba što prije ukloniti dok ne krenu kiše.

“Kada se sve to pomiješa sa pijaćom vodom biće kasno”, zabrinut je Gluščević. 

Send this to a friend