Društvo

Zabrana izvođenja građevinskih radova u Baru tokom ljetnje turističke sezone

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević donio je Odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone 2021. godine, u cilju stvaranja ambijenta za što kvalitetniju turističku i ukupnu ponudu u gradu. Odluka predviđa zabranu izvođenja radova u periodu od 19. juna do 1. septembra, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako navode, područje zabrane izvođenja građevinskih radova obuhvata mahom priobalni dio opštine Bar, prije svega područje Čanja, Sutomora, Zelenog pojasa, Žukotrlice, Topolice I, priobalni pojas od tunela Ćafe do granice sa Opštinom Ulcinj, ali i stare urbane cjeline grada od kulturno-istorijskog i turističkog značaja, uže jezgro Starog Bara i Virpazara.

“Vrste građevinskih radova koje su zabranjene ovom odlukom su radovi građenja novih objekta, radovi na uklanjanju objekata po zahtjevu vlasnika, radovi rekonstrukcije objekta, radovi na adaptaciji objekata kao i radovi na raskopavanju javnih površina. Zabrana izvođenja radova ne odnosi se na radove uklanjanja nelegalnih objekata na osnovu rješenja nadležnog organa, na radove na izgradnji državnih i lokalnih objekata od opšteg interesa, te radove koji se odnose na postavljanje, građenje i uklanjanje privremenih objekata”, dodaju iz Opštine Bar.

Poručuju, da izuzetno na obrazloženi zahtjev investitora predsjednik Opštine može donijeti odluku kojom se odobrava izvođenje građevinskih radova ako se radi o hitnim i interventnim radovima, nužnim radovima na popravci građevina kada zbog oštećenja postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, kao i u drugim izuzetno opravdanim slučajevima.

“Nadzor nad primjenom ove Odluke vrši Komunalna policija Opštine Bar, koja će redovno vršiti terenske obilaske na navedenim područjima i primati prijave građana. Odluka je dostupna na sajtu Opštine Bar www.bar.me“, zaključuju iz Opštine Bar.

Send this to a friend